TGIF står för fest, frihet och, om man får tro restaurangen TGI Friday's: En överprisad köttbit. Restaurangkedjan startade i New York 1965 och har idag 185 740 fans på Facebook.
Nu har de öppnat i brutalt stora lokaler på Lilla Torg med sina karaktäristiska rödvita ränder. På väggen står skrivet "Varje dag är fredag" och den tisdag som vi besöker krogen är uteserveringen proppfull med barnfamiljer och röda ballonger, vilket snart byts ut mot killgäng och röda drinkar. TGI Friday's uppfann happy hour och Long Island Ice Tea och det är den enda anledningen att ta sig hit. Restaurangen är helt enkelt bäst i stan på drinkar just nu. Personalen drillas varje vecka i konsten och deras västar pryds med pins som visar vilken nivå de ligger på och hur mycket de har sålt för. Vår servitris för dagen visar sig även kunna flyta på vatten; hon har Baddaren på sig. Men det hjälper inte oss. Förrätten kommer in till fördrinkarna och vi har knappt hunnit ta sista tuggan då huvudrätten dundrar in utan att vi ens fått frågan om vi vill beställa in vin. Maten har amerikanskt ursprung men det är inte så här vi minns våra potato skin. De serveras med creme fraiche i stället för en smakrik sour cream. En Jack Daniel's steak kommer med en redan kall cheddar cheese-potatismos och en Jack Daniel's-sås slafsigt upphälld i en skål. Våra ribs visar sig i tre nyanser av brunt, vissna ljusbruna pommes som inte ens är bättre än McDonald's, torra bruna ribs och en skål med samma bruna glaze som ligger över köttet. Det ser inte det minsta aptitligt ut. Vi saknar något extra, en smakrik detalj som berättigar ett så högt pris. En highway-sylta på route 66 hade levererat bättre till halva priset. Men vår frozen margarita, den var perfekt!