Sturehof

Redaktion 18:21 25 Apr 2005

I filmen Basquiat är en av de finaste scenerna den när vår bedagade konstnärshjälte blir hånad av ett gäng businessgubbar för sitt minst sagt udda utseende på en fin restaurang. Basquiat är inte den bråkige typen utan väljer att ge igen på det enda sätt som verkligen kan förnedra dem - han vänder sig till den förstående servitören och ber att få betala för hela mobbinggängets stora krognota. På vissa restauranger finns det nästan en tyst överenskommelse om att vissa är välkomna, men inte andra. Det är ren idioti. På Sturehof är alla välkomna även om den übertraditionella inredningen skvallrar om någonting annat. Förr i tiden var det här tidningsfolkets restaurang framför alla andra, men kvällen vi var där var det mest tråkkonservativa par i övre medelåldern som befolkade borden. Då kändes det extra skönt att få njuta och skratta sig igenom en helkväll iklädd slitna jeans. Bemötandet från personalen på Sturehof är vänligt och förtjänar bra dricks. När vi får reda på att kvällens fiskrätt tyvärr är slut märker kyparen vår besvikelse och efter en kort pratstund med köket kan han erbjuda oss en specialare bestående av frikassé innehållande hälleflundra och catfish. Vi tar genast av oss hatten för detta högst jovialiska erbjudande. Maten som dukas fram är just så där så god som den verkar vara i menyn. Anklevern med sviskonchutney till förrätt är precis lagom söt och smörig som vi hade väntat oss. Raggmunken med sikrom är nästan en huvudrätt maskerad som förrätt. Kockens specialfrikassé smälter och smular sig sakta i gomseglet tillsammans med det mousserande vinet som vi dricker kvällen igenom. Den andra huvudrätten, kalvfilé med sås på portvin och foie gras, är perfekt ackompanjerad av en puré på persiljerötter. Eftersom det fruktiga mousserande vinet inte riktigt kan bära upp kalven så tar vi även in ett glas Zontes Shiraz. Det ger oanade smakdimensioner till köttets möra konsistens. På Sturehof daltar man inte med nya råvaror och krusidullteknik - attityden är istället direkt, ärlig och klassisk. Tråkigt? Tryggt. Öppet: Mån-fre 11.30-22.00, lör 11.30- 01.00.

Stad: 
Lokal: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Bao Bao

På Mitt Möllans food court i Scandwichs gamla lucka ligger, som namnet kanske avslöjar, en baorestaurang.