
Så, ännu en ny ambitiös krog öppnar i Göteborg. Ritz heter den denna gång. Jag börjar tro att vi har en krogboom på gång. Och varför inte? Vi har inte varit bortskämda med nya krogar i staden. Gamla gedigna namn har legat högt på våra listor, men senaste tiden har unga kaxiga trendiga krögare blandats med nya lyxetablissemang. Ritz sällar sig till den typen av krogar som likt Boulevard och Aveny No 1 vill erbjuda en helhetslösning. Lika mycket mys, romantik och middag som häng, bar och klubb. Det har visat sig vara ett djärvt försök att slå sig in i göteborgspubliken. Boulevard och Aveny 1 har som bekant gått lite sådär. Minst sagt. Hur det går för Ritz får framtiden utvisa. Men klart är att det finns förutsättningar. I stora pampiga, fräscha lokaler i ett område som man inte vanligtvis rör sig i har man satsat både på mat- och inredningssidan.
Jag äter en Biff Rydberg minus oxfilé. Och en trevlig Havets Wallenbergare. Kanske inte de mest spännande rätterna, men Ritz satsar på säkra kort. Ingen Bloom/Noma/Esperanto-lusta här — det handlar om ostron, löjromstoast, lax och helgeflundra. Gott så.
Den intressanta frågan är bara hur länge Ritz kan mäkta med. För vem eller vilka är målgruppen? Det är, i mitt tycke, ett utstuderat svenneställe. Och finns det utrymme för ett sådant? Med Avenyn så nära? Well, det återstår att se. Ett stort jävla plus ska de i alla fall ha för deras nattmeny. På helgerna kan du njuta av råbiff, Janssons och biff Rydberg minus oxfilé till och med klockan två på natten.
Stad:
Lokal: