Pink Head Noodle Bar

Redaktion 16:40 17 Jun 2019

Jag minns det som igår när Pink Head Noodle Bar öppnade i Malmö Saluhall 2016. Att Malmö hade fått sitt första riktigt intressanta ramenställe var ett faktum. Den australiensiske kocken Wade Brown ligger bakom det asiatiska streetfood-konceptet som får en lyxig touch av fine dining, utan att det blir pretentiöst. Nudlarna görs från scratch och blandas med rätter influerade från Japan, Kina och Korea. 

Sedan öppningen har Pink Head Noodle Bar blivit en av saluhallens mest populära restauranger och på luncherna kan köerna ringla sig långa. Jag är här en helgeftermiddag och behöver inte vänta alldeles för länge innan jag får beställa från baren, med sikt över det öppna köket, bredvid vinkande asiatiska katter. 

Som ramenfrälst väljer jag just den japanska nudelrätten och den här gången är det en spicy miso-buljong som gör fläsket och nudlarna sällskap i skålen. Till detta väljer jag en Sapporoöl som dessutom råkar vara min favorit bland det asiatiska ölsortimentet, men som tyvärr inte går att hitta på så många andra ställen. Ölen är fräsch, lättdrucken och har en lätt smak av citrus, som till och med jag lyckas känna trots mixen med kryddig misoramen i munnen. En mycket fin kombination. 

De hemmagjorda nudlarna vars deg bankats i bordet framför näsan på mig bara en stund tidigare är precis lagom tjocka. De smälter i munnen, utan att kännas överkokta, tillsammans med köttet som är så mört som det ska vara. Som pricken över i:et är det obligatoriska ramenägget  välkokt och smakrikt med en saftig gula. Smakupplevelsen är mumma och plötsligt känns det inte som om jag sitter i Malmö längre, utan i en hektisk väldoftande streetfood-stökig nudelbar i valfri världsstorstad. 

Efter besöket är jag ivrig på Wade Browns nya restaurang som öppnar någon gång innan sommaren på Norra Vallgatan i Lima 78:s tidigare lokaler. Brown har jobbat på flera av Malmös mest hyllade krogar och det ska bli riktigt spännande att se vad som kommer att erbjudas på den nya adressen. 

Men tryggt är det samtidigt att Malmös bästa nudlar finns kvar på Saluhallen.

Adress: 
Gibraltargatan 6
Hemsida: 
Öppettider: 
mån-tor 11.30-19, fre 11.30-21, lör 11.30-17, sön 11.30-16
Stad: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 05, 2019.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Gerege

Sedan övertagandet av klassiska Mongolian Barbecues lokaler på Södra Promenaden 2017 har Gerege varit ett spännande tillskott på Malmös restaurangkarta.

Krogrecension: Sushi Rebellion

I våras skrev vi om faktumet att antalet sushirestauranger som poppade upp i Malmö höll god takt med antalet barn som förlöstes i babyboomen på 40- till 60-talet. Sushi Rebellion var en av dessa, som vi dessutom uppmärksammade i samband med att det blev klart att man skulle slå upp portarna. 

Senaste krogrecensionerna i Malmö

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!