Ottomania

Redaktion 15:15 7 Feb 2014

 

ottomania_gbg_t_wal.jpg

Annandag jul. Göteborg har anammat lantistraditionen med hemvändardag på juldagen. Vi är trötta, och darrar – fram till andra ölen ungefär, då börjar skakningarna lägga sig. Vi är på Ottomania, Medelhavets gillestuga som är ganska nyrenoverat. Vårt sällskap härjade till sent igår och det är lite snurrigt här vid bordet. Efter en tur till toaletten berättar hon att hissmusiken de spelar har ännu högre volym på toaletten och hon fastnat i den dramatiska stämningen ett tag. Som arkitekt med erfarenhet av inredning kan hon inte bestämma sig om att hon tycker att det är ett flott ställe eller en pimpad pizzeriakänsla.

Menyn är stor, lite för oöver-stiglig en sådan här dag och vi bestämmer oss för att dela på en tallrik meze. Efter ett tag serveras en blandning av små godsaker och inlagda grönsaker – den inlagda gurkan och de fräsigt skurna grönsakerna var bäst. Ett antal röror av okänd karaktär klär också fatet. Upplägget passar vårt långsamma tempo, medan grabbgänget vid bordet bredvid smäller i sig lass med mat från grillen.

Eftersom det hela tiden kommer bröd serverat av trevlig personal ägnar vi middagen åt att dra anekdoter och skrapa upp de fina rörorna. Men det är inte läge att beställa in en huvudrätt efter den mastiga mezetallriken så vi skippar köttet och går rätt på sista posten.

Till efterrätt delar vi på en chokladfondant med vaniljglass och det är kanske inte vårt bord. Men gott är det trots att köket har pytsat Ottomanias logga på tallriken med kakao. Vår medhjälpare säger att den är ”lika god som på Burger King, fast på ett bra sätt”.

 

Öppet: mån–tors 16–00, fre 16–01, lör 13–01, sön 14–23.

 
Adress: 
Aschebergsgatan 23
Telefon: 
031-20 40 00
Hemsida: 
Stad: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 01, 2014.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.