Artiklar ur nummer: 2014-01

Arkitektur för mörker

Varför är science fiction alltid som coolast när den utspelar sig i mörka förlorade metropoler? Victor Schultz gräver i tech noir.

Så här blir krogåret 2014

Ett nytt år innebär nya restauranger, rätter och matupplevelser. Vi har pratat med tre personer, som på olika sätt har koll på de skånska krogarna, om vad vi har att vänta av krogåret 2014. 

Sara Berg

Matskribent och kock.

Vad tror du om krogåret 2014?

Räcker det med food truckstillstånd?

 

Under hösten skrev jag om food trucks här på krogsidorna. Hur det fanns en mängd människor som ville börja sälja vällagad mat på Malmös gator och hur gatukontoret i Malmö avvaktade i väntan på en studieresa till Trafikkontoret i Stockholm innan de skulle bestämma sig för om de skulle bevilja tillstånd. 

På internet och i tidningar har människor sedan engagerat sig för att gatukontoret ska släppa på tyglarna och börja dela ut ett par tillstånd. Och jag är enig, byråkratin sätter verkligen käppar i hjulet för många.

En enkel fråga kan legitimera ignorans

cashmere_cat.jpg
DJ Cashmere Cat.

Nyligen postade den norska producenten och dj:n Cashmere Cat en bild på Instagram, där vad som ser ut att vara en tjej lutar sig mot en verandas räcke och ser in i kameran med stenhård blick. Tidigare har det postats bilder på katter, hundar och kanske en och annan fot i hemstickad socka eller annat mjukt och mysigt. Följarnas kommentarer har återkommande gett uttryck för samma ständiga förvirring: ”Is Cashmere Cat a girl or a boy?” med efterföljande utläggningar och teorier kring könstillhörigheten.

tidens anda - Det vi pratar om mest just nu!

 

 

1. Filip och Fredrik-språket del 2

Detta att SKRIVA som Fredrik och Filip PRATAR har börjat spåra ur. Kan man inte skriva så att andra fattar vad man BETONAR i texten kanske man inte borde skriva ALLS? 

 

2. Alkoholtillstånden 

Levantine

levantine_gbg.jpg

I Skojarbackens gamla lokaler har Levantine öppnats av gruppen bakom Yaki-Da som begraver sina klor allt djupare i Göteborgs nöjesliv. Det första som slår oss är en lättnad över att skräpet som fanns på väggarna och golvet är borta. (Undrar om någon anställd fick ta hem den där uppstoppade älgen?)

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!