Thomas Wal

Krogrecension: Würst

Redaktion 12:31 13 Dec 2017

Först var det pizzan, sen hamburgaren och därefter tacosen som skulle in i finrummen. Nu är det dags för korven att komma in genom dörrarna.

Länge har den avlånga, delikatess för vissa och köttrulle för andra, varit förbisedd. Det var måltiden som gärna skulle serveras i en bröd från någon av de stora svenska brödjättarna och var perfekt att ha på ditt 10-årskalas. På Würst är det tvärtom. Visst serveras korven i ett avlångt bröd, dock inte från Pågen eller Korvbrödsbagarn, utan fluffiga briochebröd. 

Det regnar ute när jag och min vän mer eller mindre rusar upp för backen till Würst. Krogen, med inriktning på korv, är syskon till Holy Cow som ligger på Södra Vägen. Till skillnad mot Holy Cow är Würst stilrent och andas skandinavisk design. Det är vitt och kakel täcker de flesta av väggarna. Denna kväll är det rätt tomt i lokalen. Det är dock inte så konstigt då det är några dagar innan löning. Servitrisen som visar oss till bordet pratar engelska med en europeisk brytning, vilket gör den tyska inriktningen extra påtaglig. Hon frågar hur vi fått reda på att Würst finns då de bara har haft öppet i två månader. Jag svara snabbt att det var via vänner och ett leende sprider sig över hennes läppar. 

Jag och min vän börjar med att beställa in varsin öl, närmare bestämt en tysk torr pilsner. Menyn består av åtta olika korvar och det finns fem olika tillbehör att välja mellan. Jag bestämmer mig för Würst seven. En lammkorv med aioli, med smak av lime och timjan, coleslaw, vårlök och hackad persilja. Som ett tillbehör väljer jag sötpotatis-pommes. Till min förtret är korven lite väl torr men glädjen återfinner sig då jag tar första tuggan av stripsen. De är perfekt krispiga och ytterst bra saltade. 

 Min bordskamrat väljer Würst four, vilket är en hederlig korv toppad med picklad chili. Den ska visst vara den rätt från menyn med mest krut i. Det får vi bekräftat när min vän kastar sig över bordet för att hälla i sig öl. 

Würst är bra, det är inget snack om saken, men om du är ute efter växtbaserad mat är ett tips att leta vidare. Av elva “huvudrätter” på menyn är bara en av dem vegetariska. Däremot är öllistan lång och atmosfären gemytlig.

Adress: 
Djupedalsgatan 2
Telefon: 
031-49 30 97
Hemsida: 
Öppettider: 
tis–tor 17–23, fre 17–00, lör 13–00.
Stad: 
Lokal: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 11, 2017.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Dubbel Dubbel Polhemsplatsen

I ett antal år har Erik Sundfeldt och Lars Olsson med gäng, försett göteborgare med wontons, bao och en massa sugarsnaps. När den fjärde Dubbel Dubbel-restaurangen skulle öppna var hajpen enorm. Lokalen är dubbelt så stor som de tidigare och med ett läge i ett fd. rätt så “ruffigt” område. De som längtade mest efter the grand opening var trots allt GP som efter år av sunkiga mackor från Netto skulle få vällagad lunch – och det fick dem, men middagsgästerna fick vänta lite längre. 

Krogrecension: Bistro Odette

Bistro Odette är litet, men det inte minimalt. Här är det istället familjärt och hemtrevligt på ett sätt jag inte är van vid. Det personliga är återkommande här. Arbetsstyrkan består av de två ägarna, paret Emma och Mathias. Den ena har många strängar på sin lyra och agerar både kock och när behovet finns även servitör. Den förstnämnda är allt i allo – hovmästare, sommelier och servitör.  

Krogrecension: Totale

Visst, man kan tänka vad man vill om Peter Orrmyr efter hans medverkan i dokusåpan Big Brother men är det något han kan så är det mat.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!