Krogrecension: Mercado Mexico

Redaktion 08:30 13 Jul 2017

Kanske börjar vi närma oss slutet på rådande taco-trend? För behöver behöver vi verkligen fler halvdyra restauranger med ett mexikanskt tema i stan? Jag vet inte, men efter ett besök på Mercado Mexico tror jag inte det.

Den nybyggda restaurangen på Södra Vägen är stor och rymlig. Här finns förutom plats för en hel drös tacosugna Göteborgare även en mindre tortillafabrik. Menyn är överskådlig och vi beställer var sin taco-meny bestående av fyra tacos plus försnacks för 285 kronor. Valet känns lika självklart som fördrinken, det vill säga en frozen margarita. Jag menar vi är ju ändå på den mexikanska marknaden i stan.

Försnackset består av så kallade totopos, alltså triangelformade torkade och sedan friterade tortillas. Dessa serveras tillsammans med salsa, guacamole, pickles och bönor. Detta är utan tvekan de godaste totoposen (eller kan man kalla det nachos?) som jag smakat i 031-området. Kanske beror det på ställets ambitiösa inställning till majs?

Vidare är det dags för tacofiesta och här är det ingen tvekan om att det handlar om ett fusionkök, något som faktiskt känns lite onödigt. Jag föredrar klassiska tacos utan konstigheter. Här serveras skånsk rapsgrissida med salsa verde, koriander, kål och vitlök. Mid-ribs med anchosalsa, chipotlemajonäs och picklad rödlök. Torskrygg med brynt smör, sötpotatis och bacon. Samt tonfisk med avokado, chili, lime och koriander. Allt smakar gott men jag är inte överväldigad och priset känns något matigt för fyra små tacos.

Avslutningsvis spånar vi en längre stund på huruvida vi ska käka churros eller pröva koriandersorbeten till efterrätt. Men personalen verkar ha annat för sig och tiden tickar iväg, så vi nöjer oss och vinkar adjö. Bäst på tacos i stan? Nej, men utan tvekan vassast på nachos, eller förlåt totopos.

Adress: 
Södra Vägen 18
Hemsida: 
Öppettider: 
Öppettider: mån – fre 16 – 01, lör – sön 14 - 01
Stad: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 06, 2017.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: BOV

Efter en vecka i pizzans hemstad, Neapel, har jag rätt höga krav på deg och tomatsås. Till min stora glädje lyckas BOV perfekt.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!