Foto: Thomas Wal.

Krogrecension: Bistro Odette

Redaktion 15:48 20 Apr 2018

Bistro Odette är litet, men det inte minimalt. Här är det istället familjärt och hemtrevligt på ett sätt jag inte är van vid. Det personliga är återkommande här. Arbetsstyrkan består av de två ägarna, paret Emma och Mathias. Den ena har många strängar på sin lyra och agerar både kock och när behovet finns även servitör. Den förstnämnda är allt i allo – hovmästare, sommelier och servitör.  

Restaurangen består utav 18 sittplatser plus fyra enstaka i den lilla baren. Boka bord via någon flashig app eller på nätet går inte, här är det den hederliga vägen via luren som gäller. Vi har tur när vi kommer in på den lilla bistron. Vid de flesta borden sitter gäster som fastklistrade, likaså i baren, men det hindrar oss inte från att knö oss bredvid det kärleksfulla paret på de två resterande pallarna. 

Menyn består endast av tre huvudrätter och åtta förrätter.  Tarte flambéen med champinjoner (135 kr), som vi blir förvånade av är en pizza, sitter som en smäck. Det gör även Bon plat (125 kr) bestående av både hård- och mjukost, korv och oliver. Flera gånger är Emma framme vid vårt bord och ser till så att allt står rätt till. “Smakar allt bra?” och “Skulle ni vilja ha något mer?” är frågor vi hör som på andra ställen hade kunnat kännas påstridiga men här ställs de med en vänlig ton. 

En dam kommer in på kryckor och Emma är snabbt framme vid dörren och hjälper henne med den tröga dörren. Vi får huvudrätten placerad framför oss. Jag bestämde mig för en Plat du Jour, dagens rätt, bestående av deras version av fläsk och vita bönor (180 kr). Att man kan få den vita bönan att smaka så pass gott, och på något vänster speciellt, är för mig en gåta. Min bordskamrat beställer in en entrecote med gratinerade endiver, brynt smör och en nästintill exemplarisk hasselnötsvinaigrette (222 kr).  När han tar första tuggan kollar han upp från tallriken med ett leende. “Åh, herregud vad gott!”. Att två enskilda personer kan bidra med något som känns så fräscht och uppiggande, trots att det bara är franska klassiker, glädjer. På Bistro Odette får du ta del av det bästa Göteborg har. 

När maten och chokladpralinen är uppäten och espresson lent runnit ner i halsen reser vi oss upp. Nöjda och mätta lämnar vi Linné och Odette med ett leende och beslutar oss för att hit ska vi komma tillbaka. 

Adress: 
Olivedalsgatan 14B
Öppettider: 
Ons–lör 16:30–23.
Stad: 
1 Visa kommentarer (1)

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!