Det är orättvist att beskriva Kafé Japan som ett minimalistiskt, trendigt sushihak. Det är ett superminimalistiskt, supertrendigt sushihak. Fråga bara en av pallarna som står inne i restaurangen. Kafé Japan har alltid varit en intressant krog, vilket är svårt att upprätthålla under så många år. Är ett grattis på sin plats? Säkerligen. Det är ironiskt att en sådan liten uteservering - vad kan det röra sig om? 14 platser? - kan vara så fin och trevlig. En sommar utan 86 öl på Japans uteservering är ingen sommar. Det är en svindålig sommar. Jag ligger i nuläget på 74 stycken. Kommer jag att hinna? Vi pratar inte om skitdålig, astråkig, avslagen 25-kronors öl som alla studenter proppar i sig runt Viktoriagatan. Nej, vi pratar iskall, arktisk ren japansk superöl. Det jag försöker säga är att jag rekommenderar en öl på uteserveringen. Det är långt ifrån firandet med en flaska urin som studenterna tycks så förtjusta i. Även den japanska maten håller fortfarande i sig, också den fräsch och ren. Jag kanske tjatar om renhet, men jag anser det vara av särskild vikt på ett japansk, minimalistiskt ställe som serverar rå fisk och där man inte kan gömma smutsen under en matta. Andreas och Rikard är på väg till Uppåt Framåt och vi hoppas at deras legacy kan säkerställas, annars finns det ingen sushi att njuta av längre. Eller sashimi för den delen. Menyn är fortfarande lysande och prisvärd. Favoriten är fortfarande lax med yakiniku-sås. Kan en lax bli fetare och godare? Nej. Det kan den inte.