När du är sjutton står du längst framme vid scenen, med ett billigt falskleg i bakfickan. Bandet är din värld, inget kan rubba dig. Det är ungefär samma när du är tjugotvå, fast då vill du inte få din bröstkorg söndersmulad av snorungarna längst fram. När du är tjugofem står du längst bak, ungefär vid baren, kanske med öronproppar och en öl, och funderar mer över tvätttider och omtentor än gitarrsolon och extranummer. Det är nu du börjar vrida ryggen några grader, sneglar mot drinklistan och barmenyn, och till din stora glädje upptäcker att äntligen har du mer gemensamt med en halstrad tonfisksfilé med grapefruktssallad än med Tokio Hotel. Plötsligt en dag sitter du bara där, och detaljstuderar menyn som om det vore sleevenotes på en nyköpt skiva. Du har upptäckt Maten – Den Nya Musiken. Debaser har en rockklubbsmeny som passar nästan alla. Steak Sandwich och Bloody Mary, á la Fletch, är min favoritkombo. Den lilla trattkantarellsoppan och krabbkakorna med koriander och chilli är eggande små intron och som extranummer rekommenderar jag just nu gärna hallon- och blåbärskompotten med mousse på vit choklad. Debasers mat är fräsch och okomplicerad, till och med lite bättre än du förtjänar på en rockklubb. Och definitivt en inkörsport till mycket tyngre saker.
Stad:
Lokal: