Björns bar

Carl Reinholdtzon Belfrage 13:39 25 Apr 2006
Foto: Thomas Wal Björn Perssons lilla källare nedanför hans Kock och Vin har snabbt blivit ett populärt näste. Inte minst bland andra krögare och krogpersonal. Här sitter de efter stängningsdags och skvallrar om gäster som gett dålig dricks och tipsar varandra om hur man tärnar en tomat. Men inte bara krogpersonal har hittat hit. Baren är också populär bland vanliga dödliga som aldrig sett insidan av ett professionellt matkök. Jag tror tricket är att det länge funnits ett sug efter ett lätt, opretentiöst ställe att beställa rätter av ett lite lyxigare slag. Lite mer avspänt. Lite mer lugnt. Som baren på Hos Pelle. Ibland blir det dock för lugnt. Det enda problemet med Björns nya joint är långa väntetider. Men maten är fantastisk. Rolig och väl tillagad. När lyxkrogen Kock & Vin nyligen flyttade sin vinbar ner i källaren blev det Björns Bar, ett opretentiöst krypin där man fram till midnatt kan beställa allt från anklever och ostron till blodpudding. Blodpuddingen är så väl behandlad att den slåss med en anklever om första platsen. Men även om maten är lysande så är det formen och konceptet som är viktigast här, att känna att det är lika okej att beställa ett glas vin som en hink musslor eller en bit kött. Det är Björn Persson, och på senaste tiden SoHo, som vi ska tacka för en väl fungerande vinbar. Björn har något högre ambitioner än SoHo och är lite dyrare, men båda borde få något slags Göteborgspris. Det blir nog också så lite längre fram... Öppet: tis-lör 18.00-22.30 då köket stänger, baren är öppen till 01.00.
Stad: 
Lokal: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.

Senaste krogrecensionerna i Göteborg

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!