När Victors serverade mig en Mojito utan varken mynta eller is förstod jag att dagarna var räknade. Ett år senare drog stormen in över Lilla Torg, flera krogar förlorade sina tillstånd och stängde. Victors var en av dem. Men nu har krogen på hörnan fått en ny ägare, Sevdet Asanovski, som behåller namnet men tar in helt ny personal, slänger ut baren och gör om frisören bredvid till pub.
Victors var tidigare känd för sin drinkskola och som partyställe, vad händer nu?
–Här finns det ingen drinkskola, nej nej. Förr gick man inte till Lilla torg, man gick till Victors. De hade en nisch och det funkar i två–fyra år men tiderna förändras och man måste hänga med. Victors ska vara för folket som rör sig på torget. Vi kan aldrig få en gourmetmänniska att äta på Lilla Torg. Gå här i fina långklänningar, det går ju inte.
Du har slängt ut baren och satt in ett stort öppet kök, varför?
–Vi kommer köra jättemycket på mat och vill att det ska vara en restaurang som funkar året runt. Jag har tagit över frisören sidan om och ingången till Plysch och håller på att bygga om det till en pub som kommer att bli lika stor som restaurangen.
Petter Edlund står i köket, vad blir det för mat?
–Vi kommer att vara folkliga och ha vanlig mat. Kyckling, kött, fisk, hamburgare, allt som går att äta. Sedan kombinerar man med den potatis man vill ha och väljer mellan olika såser. Man kommer inte att vara låst till en rätt utan väljer lite själv.
Karin Ericson