En rätt värdig en silvermedalj.

Svenskt silver i kock-em 2024

13:08 21 Mar 2024

Gustaf Leonhardt med team är därmed klara för världsfinalen. 

Guld till Danmark, silver till Sverige och brons till Norge. Det blev facit efter europafinalen i Bocuse d’Or som gick av stapeln i Trondheim den 20 mars. 
– Det här är ett kvitto på att vårt hårda slit gett resultat, och att Sverige fortfarande platsar som en av världens bästa gastronomiska nationer, säger Gustaf Leonhardt i en kommentar.

Silvermedaljen innebär också att Team Sweden är kvalificerade till världsfinalen som går av stapeln i Lyon i slutet av januari 2025. Vann gjorde det danska laget. Årets stjärnkockar tävlade om att komponera rätter av klippfisk, skrei, pilgrimsmussla och ren.

Ett litet plåster på silvermedalj-skavet var att Noel Moglia utsågs till bästa commis (assisterande kock).

– Vi har i alla fall vunnit flest priser. Det är vi väldigt glada för, det är sällan som man både tar hem en pallplats och vinner priset för bästa commis, men Noel är otroligt duktig, säger Gustav Leonhardt.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!