Silversmeden Sebastian Schildt öppnar Restaurang Oxenstierna

13:15 20 Apr 2021

Under våren får den Oxenstiernska Malmgården på Östermalm nytt liv. 

Det blir ett möte mellan form- och matvärlden då silversmeden tillika juveleraren Sebastian Schildt öppnar krog senare i vår. Vid sin sida har han Elvira Lindqvist som tidigare jobbat som kökschef på Fotografiska och utsågs till Årets Stellakock 2020.

Restaurangen är ett projekt Sebastian Schildt länge har drömt om att jobba med, och hans ambition är att restaurangen ska bli en helhetsupplevelse.
– I min silversmedja, precis intill restaurangen, har jag skapat exklusiva delar av inredningen, men jag har även haft det stora privilegiet att samarbeta med ett antal av Sveriges främsta formgivare och konsthantverkare då restaurangens tallrikar, glas, linne, möbler, belysning, ljusbärare och liknande är tillverkade för hand eller hos svenska producenter, säger Sebastian Schildt.

Matmenyn har växtriket i fokus, vilket passar Elvira Lindqvist utmärkt. 
– Jag brinner helhjärtat för det hållbara mathantverket, och att kunna öppna en restaurang där det genomsyrar allt vi gör är fantastiskt! Att dessutom på ett modernt och kreativt sätt ta tillvara på allt naturen har att ge och skapa gastronomi utan att slänga hälften i soptunnan känns självklart. Det är historiskt sett en hörnsten i vår skandinaviska mattradition, och det är en naturlig del av nutiden och framtiden för mig.

Restaurang Oxenstierna öppnar under våren 2021.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!