Bistro Renard

Redaktion 15:41 12 Feb 2024

Lokalen på Swedenborgsgatan 25 har gått igenom en rad transformationer de senaste åren. Från vegetariskt matkafé via pizza och bärs till vad som nyligen stöptes om till kvarterskrogen Bistro Renard. Här möter nu mörka träslag en välkomnade bardisk och ett öppet kök. Ledorden till inredningsarkitekten får vi ana var franskt, varmt och högst sannolikt klassiskt. Detta gäller även utformningen av menyn som består av idel välbekanta rätter. Vi beställer in lite tryffelkroketter för 95 kronor medan vi läppjar på en husöl och ögnar igenom övriga menyn.

Vårt val faller sedan på tonfisktartaren och bouillabaisse, samt hamburgertallrik till den minsta i sällskapet. Vår något snurriga men ack så sympatiska kypare kilar iväg och bongar in beställningarna som anländer snabbare än en grävling.
Tartaren för 175 kronor är egentligen en förrätt men duger gott som huvudrätt med lite pommes och tryffeldipp, det senare på förslag av nämnda kypare. Anrättningen är kanske inte något kulinariskt nyskapande men fräsch och fin i både smak och textur. Fiskgrytan är i sin tur ett klart snäpp upp från den klassiska lunchbouillabaissen som pliktskyldigt återfinns på var och varannan lunchmeny. Råvarorna är av hög kvalitet och i stora bitar så de inte klumpar ihop för mycket. Fonden är tämligen klar och ger även den ett uttryck av fräschör, och aiolin potent. Det här är en bra rätt och värd sina 295 kronor. Även barnhamburgaren, som brukligt nog serveras med samtliga tillbehör a par, slinker ner med två tummar upp.

Med en nota för hela familjen på cirka 800 kronor ser vi inga anledningar till att inte göra Bistro Renard till ett återkommande inslag i den månatliga krogrutinen.

Adress: 
Swedenborgsgatan 25
Hemsida: 
Öppettider: 
sön-mån 11 - 21, tis-tor 11-22 samt fre-lör 11-00
Stad: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!