Duon bakom Fabrique skakar liv i den pausade verksamheten.
Lagom till påsk öppnade Djurgårdsbrunns värdshus igen efter en längre renovering. Det nya namnet på verksamheten är kort och gott Djurgårdsbrunn och utemiljö med växter och blommor står återigen i fokus. Som restauratörer har Lotta och David Zetterström anslutit. Paret driver sedan tidigare kaffekedjan Fabrique, gotländska Rute Stenugnsbageri samt Slipen några kilometer bort från Djurgårdsbrunn.
– Vi har i alla år fått frågan varför vi inte öppnar ett Rute Stenugnsbageri i Stockholm. Att hitta en lika magisk plats, med en stor trädgård, visade sig dock svårt. När vi sedan erbjöds att driva Djurgårdsbrunn såg vi möjligheten. Den nya caféträdgården i kombination med de historiska byggnaderna och kanalen skapar verkligen en rofylld och vacker plats, säger Lotta Zetterström.
Djurgårdsbrunn har sedan 2020 varit stängt för besökare och matgäster då byggnader, kök, interiörer och den parkliknande trädgården har genomgått en renovering. Den nya restaurangen och caféet håller öppet året runt. I anslutning till verksamheten öppnar även Djurgårdsbrunns gårdsbutik med keramik, konsthantverk och utvald vintage.