Stella Pizza

Redaktion 15:11 10 Oct 2023

Det finns ett hus mellan Bensotorget och passutlämningen på Södermalm som Gud länge glömde. Vad som tidigare försiggick där minns nästan ingen, men vi tror att företag som Hemfrid och liknande huserade där åtminstone under en period. Eller om de gör det fortfarande, det spelar faktiskt ingen roll för den här texten. 

Sedan ett par månader tillbaka har emellertid den nya satsningen Batteriet så sakteliga tagit form. I konceptet ingår bland annat takbaren och den högambitiösa lyxkrogen Celeste, en innergård samt det hälsoinriktade caféet Ish. Inte minst huserar Stella Pizza här sedan i somras. 

Gemensamt för dessa är att de drivs av gänget bakom stjärnkrogen Etoile, och just Stella grundades av Danny Falkeman och Jonas Lagerström på den stora pizzadagen den 1 januari 2022. Sedan dess har konceptet förfinats och utvecklas, innan de kände sig redo för att öppna i hjärtat av Södermalm.

Allt är väldigt enkelt. En för pizzerior relativt kortfattad matmeny, några utvalda viner samt två bärs på kran. Du kan beställa över disk eller med en iPad och det finns gott om plats. Framför allt, och här understryker vi verkligen framför allt, äter alla barn under 12 år gratis i en vuxens sällskap. De får till och med en egen pizza med valfri topping, vilket gör att den vuxne inte behöver kompromissa med sina tillval. För även om menyn är kort innehåller den favoriter som såväl banan och curry som Hawaii och samtliga går att få med vegetariska alternativ eller kyckling istället för skinka. 

Vi provar oss relativt snabbt igenom sortimentet med hjälp av såväl vuxna som barn och njuter lika mycket av den krispiga bottnen som de fräscha tillbehören. Pizzasalladen är kanske inget vi ringer hem om, men det får närmast ses som en anteckning i marginalen. Inredningen är inte heller den mysigaste, men ärligt talat går du inte hit för en långsittning heller. 

Stella Pizza är snarare precis det där stället du stoppar in huvudet på när du inte pallar laga mat och prislappen medger utan problem att du kan unna dig ett besök i veckan om så önskas. För knappt en tvåhundring får du nämligen en pizza med kvalitativ dryck till såväl dig själv som till ett eventuellt medföljande barn. Hörde vi after dagis? 

Adress: 
Torkel Knutssonsgatan 24
Telefon: 
08-39 20 53
Hemsida: 
Öppettider: 
mån-tor 11-20, fre 16-22, lör 16-22, sön 16-20.
Stad: 
Typ av ställe: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 10, 2023.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!