Melanders Södermalm

Redaktion 14:35 18 Jan 2024

Det var i början av förra året som det meddelades att Söderhallarna skulle renoveras inom en nära framtid, och majoriteten av de etableringar som huserar där behövde maka på sig. En av dessa var Melanders som befunnit sig på adressen sedan 1992. Sökandet efter nya lokaler sattes därmed igång och i slutet av samma år meddelades att Melanders istället tar över Södra Sällskapets lokaler på Åsögatan. 

I november öppnade så portarna för Melanders Söder, och av den tidigare hyresgästen märks inte ett spår då fastigheten renoverats och fräschats upp. Dock med omsorg, då det redan vid vårt första besök känns som en restaurang som alltid har legat där. Precis vid entrén möts vi av en matbar och strax därefter en fiskdisk ifrån vilken man både kan köpa hem läckerheter eller beställa till bordet. Några tomtekliv in i lokalen väntar restaurangen. 

Båda serveringsytorna erbjuder tidigare nämnda godsaker från fiskdisken, men i restaurangdelen finns även en à la carte med utrymme för något tyngre varmrätter. Vi kan givetvis inte hindra oss själva från att ta in en klassisk Skagen för 285 kronor, samt pocherad torsk för 310 spänn. I glasen har vi tills vidare varsin galopp från Omaka respektive Mellerud. 

Det är svårt att inte tycka om Melanders, faktiskt alldeles omedelbart. Renoveringen har skett med största möjliga omsorg, personalen är på tårna och det finns “något för alla” på båda menyerna – åtminstone om du gillar färsk fisk och skaldjur, men annars borde du väl ärligt talat ha gått någon annanstans. När maten kommer in tillsammans med en krispig Chablis återstår bara att luta sig tillbaka och njuta. 

Vi kan lustigt nog bara konstatera att stängningen av Söderhallarna var bland det bästa som kunde hända Melanders Södermalm. Resultatet är det närmaste Söder hittills har kommit Sturehof, om vi ska ta i från tårna. 

Adress: 
Åsögatan 111
Hemsida: 
Öppettider: 
Måndag 11-15. tisdag-lördag 11-22
Stad: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!