I april månad öppnar restaurang Hantverket på Sturegatan 15 i Stockholm. Namnet kommer ifrån att ägaren började sin yrkesbana som snickare och slöjdlärare.
Det är Torbjörn Blomqvist, som bland annat drivit inredningsföretaget Svensk Inredning i över 30 år, som ligger bakom restaurangen. Och tanken är att såväl inredningskoncept och mat ska signalera äkta hantverk.
– Det kommer att vara en restaurang med ett personligt tilltal där kärleken för hantverket står i fokus och där goda grannar och levnadsglada stockholmare kan mötas, säger Torbjörn Blomqvist.
Köksmästare på Hantverket blir Fredrik Persson, tidigare semifinalist i Årets Kock. Fredrik har tidigare artbetat på bland annat på NoBu Parklane London, F12 och Proviant.
– Vår grund ligger i det hantverksmässiga svenska köket med inslag och intryck från Europa, säger Fredrik Persson.
Anette Åsell, med erfarenhet från Lilla Ego, Fotografiska och Gastrologik, blir restaurangchef. Hantverket beräknas öppna under april månad.