Krögarna Robin Moderato och Christopher Ellertsson har klippt det röda bandet för sin nya restaurang.
Paviljongen på Norra Stationsgatan må vara lätt att missta för en futuristisk tunnelbanenedgång, men då bedrar du dig. I den skeppsliknande träbyggnaden ryms restaurang och bar Rummel.
Krogen består av tre delar. En matsal med plats för 60 sittande gäster, en cocktailbar med plats för 20 sittande samt en nedervåning med egen bar och chefs table för mer intima middagar.
Köksmästare är Zakarias Silverberg, som närmast kommer från Aira, och menyn erbjuder små- och mellanrätter med inspiration från hela Europa. Silverberg är emellertid långt ifrån det enda kända ansiktet på Rummel. Restaurangcheferna heter Frederic Grahn samt Cécilia Ochsenbein och sommelier är Tobias Lindström.
– Ambitionen är att skapa en livfull och avslappnad miljö med högt i tak, vilket också reflekterar restaurangens namn. Nu ser vi fram emot att öppna dörrarna till Hagastadens nya vardagsrum, säger Christopher Ellertsson och Robin Moderato.
Byggnaden som mäter 375 kvadratmeter är en del av Humlegårdens satsning Norra Station, där ambitionen är att skapa ett levande kvarter. Intill paviljongen skapas ett torg som bland annat kommer att rymma Rummels kommande uteservering.
Rummel öppnar den 15 mars och håller för närvarande öppet kvällstid från tisdag till lördag, men adderar inom kort även luncher. Adressen är Norra Stationsgatan 59.