Pocket in the House är Göteborgs nyaste lunchrestaurang

15:20 20 Aug 2019

Vi pratade med Pontus Frithiof om den nya restaurangen, matfilosofi och den gången han fiskade hummer med Leif Mannerström och Lasse Ahlström.

Precis bredvid Centralstationen har Göteborg nyss fått sig en till byggnad. Det är Regionens hus som tornar upp sig där, med runt tretton tusen anställda inom Västra Götalandsregionen. Men i bottenvåningen är det kocken och egenföretagaren Pontus Frithiof som håller ställningarna. Han har nämligen tagit sitt koncept Pocket by Pontus till Västsverige för första gången, vilket här innebär en lunchrestaurang. Hemma i Stockholmstrakten kan det se lite olika ut där det finns Pockets, från kafé till bistro, men lunchrestaurangen som varit öppen i drygt en vecka när jag pratar med Pontus verkar ha varit rätt val för platsen.

Hur har det varit hittills här på Pocket in the House i Göteborg?
– Jättebra, över förväntan på antal gäster och kundnöjdheten. Den är ju det vi lever av, så det känns jättekul. Pocket by Pontus kan ändras lite beroende på plats och förutsättningar, men här har vi sagt att vi börjar med luncherna och så ska vi göra det riktigt bra. Sen har vi redan fått en massa roliga förfrågningar om kvällar men då har det varit stora sällskap och de tar vi såklart emot, men att öppna för allmänheten kvällstid ligger i alla fall ett och ett halvt år bort. Men tanken är nog att vi ska gå dit i alla fall. Vi ser långsiktigt på allting och vill kvalitetssäkra varje nivå så att vi känner att vi gör det bra.

När vi sitter ned i den nybyggda, stilrena restaurangen är det precis efter att lunchruschen tagit slut. Idag har de bland annat serverat en torsk på menyn som Pontus själv åt. Han berättar att han snabbt märkt hur mycket mer fisk än kött de säljer här i Göteborg, siffror som är tvärtom på restaurangerna i Stockholm. Det tror han beror på kvalitén som en kan få här nere på fisk och skaldjur, vilket även gör att tillagningen kan ske utan för stora krusiduller. För det är så han gillar att laga mat, att ta en så bra råvara som möjligt och låta den tala för sig själv. Det märks inte minst när han berättar om ett kärt matminne från Göteborg.
– Jag, Leif Mannerström och Lasse Ahlström som bland annat driver Fiskekrogen nu och var fiskhandlare en gång i tiden var ute och fiskade hummer en höst. Det är första och enda gången jag har fiskat hummer. Vi fick en hel del och åkte hem till Lasses hus som ligger precis vid kusten. Där kokade vi humrarna och åt dem med bara skirat smör och pepparrot. Att äta en hummer som trettio minuter tidigare låg i havet, det var faktiskt en upplevelse som jag aldrig kommer att glömma.

Fastän fisk ofta kommer att stå på menyn hos Pocket in the House är det inte säkert i vilken form. Menyn byts nämligen ut dagligen, så för att verkligen lära känna restaurangen kan det ta mer än ett besök. Dock kanske det tar ett tag för saker och ting att verkligen komma igång, eftersom hela området där restaurangen ligger just nu mer eller mindre är en byggarbetsplats. Det faktumet oroar ändå inte Pontus det minsta. 
– Vi visste ju om från början att det skulle se ut som det gör. Det kommer ta tid innan allting sitter och så men det känns jättebra. Vi tänker långsiktigt och vi vill göra massor med bra saker här framåt.

Pocket in the House hittar du på Bergslagsgatan 2.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!