Odd Island Brewing till Nöjesguidens ölmässa

Redaktion 12:23 1 Feb 2024

Den 2 mars äger Nöjesguidens ölmässa rum i Göteborg. Ett av bryggerierna som kommer vara på plats är Odd Island Brewing.

Odd Island Brewing är ett hantverksbryggeri från västkusten som grundades 2015 av Daniel Svensson när han insåg att det var mycket billigare att brygga ölen själv snarare än att köpa den. Sedan dess har det tillkommit fler medlemmar i teamet som alla arbetar för att släcka folkets törst. Daniel Forsman har svarat på frågor om det kommande året för bryggeriet.

Vad har ni för förhoppningar med detta året?
– Våra förhoppningar detta året är givetvis att se om folk fortfarande är intresserade av hantverksöl, eller om alla har fastnat i Ey Bro för alltid. Skämt åsido, dåliga tider sporrar att informera att om vi vill ha mångfald, så får man ge sig hän till oss små också.

Vad är tanken bakom de nya etiketterna?
– Våra nya etiketter handlar väl mest om att få in lite ny energi. Innan så har jag och Peter Iwers mestadels gjort etiketterna och vi är långt ifrån några grafiska designers. Tobias Janius har tagit fram en grym design som vi diggade stenhårt från första titten. Flum, svamp, dödskallar och jorddyrkan. Tummen Upp.

Vad vill ni säga om den nya ölen ODDYSSEY?
– Oddessey släpptes i Januari. Den absolut sämsta månaden att släppa en ny produkt, när hela Sverige skall förvekliga sig själva med gymkort och löften. Folk har efterfrågat en Dubbel IPA från oss länge och varför inte nu? Storasyster till våran trotjänare Hazie Dizzie.

Ser ni några utmaningar inför 2024?
– Ojojoj. 2024 är året då det gäller att överleva. 2023 var det tuffaste hittils och detta året kommer inte att bli snällare. Konkurserna haglar i denna branschen redan nu och jag hoppas verkligen att småbryggerierna håller i allt dem kan. Nyckeln för överlevnad heter differentierad alkoholskatt och gårdsförsäljning. Problemet stavas dock politiker och tjänstemän.

Tror ni på revansch i år?
– Revansch? Öl säljs av människor som serverar den. Verkar kanske som Sebbe på Spike var lite gulligare än jag förra året. Han är en obehaglig, skicklig säljare, men vill man ha det trevligt och samtidigt få träffa den som gör produkten, så röstar man givetvis på oss.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Påskrea på Ölmässa

Ni har väl hört talas om Nöjesguidens ölmässa? Nu har ni chansen att lägga två biljetter i påskägget, till priset av en. Till och med annandag påsk gäller kampanjen, som drar av 50% automatiskt när två biljetter ligger i varukorgen. Samma fenomen uppträder givetvis ifall ni skulle råka köpa 4 eller 6 biljetter. Trevligt!*

Köp biljetter här.

 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.