I vår kan Djurgårdsflanören passa på att lära sig mer om vikingar, men också avsluta kunskapsfesten med en het middag. I samband med att det nya muséet Vikingaliv slår upp portarna öppnar Anna Broms den nya restaurangen som får namnet Glöd.
Anna Broms är känd som ägaren av den populära restaurangen Broms på Karlaplan. Nu öppnar hon alltså sin andra restaurang med toppläge vid vattnet på Djurgården. Här kommer hon att fokusera på kvalitet, vällagad mat och en välkomnande känsla. Allt med en nordisk touch, och vikingainslag.
All mat kommer vara lagad från grunden och bli inte förvånad om ingredienser som blodkorv dyker upp på menyn. Är man sugen på att känna sig som en riktig viking går det att testa Glöds Vikingapanna. Självklart kan den som vill också precis som på E-types vikingakrog Aifur, släcka törsten med mjöd.
"Bland annat håller de just nu på att framställa en vikingaman i naturlig storlek med hjälp av DNA."
Restaurangen och muséet kommer att vara beläget i Wasahamnen på Djurgården. På muséet bjuds besökarna på historisk fakta men också de senaste upptäckterna om vikingar. Bland annat håller de just nu på att framställa en vikingaman i naturlig storlek med hjälp av DNA. DNA-vikingen arbetas fram av en genetiker och en skulptör genom rekonstruktion av ett skelett från 900-talet. Besökarna får alltså se en viking-skulptur som är nästan som the real deal.
Vikingaliv med den tillhörande restaurangen Glöd öppnar den 29 april.