Malmö/Lunda-priset: Kafé/Lunch

16:20 17 Dec 2014

Här är det absolut bästa Malmö och Lund hade att erbjuda under 2014 i kategorin Kafé/Lunch. Se alla nomineringar till Malmö/Lunda-priset 2014 här

Uggla

Rosie’s kaffebar låste dörrarna i Slottsstaden för sista gången, men Johanna Lindskog teamade ihop sig med grönsaksmannen Ajje Ljungberg och öppnade Uggla på S:t Knut. Nu kan vi återigen dricka vårt ljusrostade filterkaffe, den här gången till en äggmacka med kaviar, medan vi löser Melodikrysset.

Grattis Uggla till nomineringen! Och till oss som har ett nytt kaffeställe på S:t Knuts. Vad är det absolut godaste som finns att beställa hos er? 

– Universaldippen, vi kör den till både vår varmrökta lax - Uggla fine dining - och våra toastar. Vissa gäster byter till och med kaviaren mot dippen på sina äggsmörgåsar. Crème fraiche, citron och vitlök, resten av ingredienserna är en hemlighet och kan dessutom variera efter inspiration.

Vad skiljer er från andra kaféer i Malmö?

– Beror på vilka du jämför med. Men ingen annan huserar på Sankt Knuts Torg 16.

Hummus Bar

Det är många som förknippar falafeln med Malmö, men Skånes första falafel- ställe öppnades faktiskt i Lund. Nu har Ilan Shofer tagit kikärtan till helt nya gastronomiska nivåer och mixar fantastisk hummus som serveras med fiffiga tillbehör på stans kanske minsta krog.

No. 6

Sommaren var magisk och det fanns knappast en bättre plats att tillbringa den på än på Café No 6:s uteservering. Att en liten gräsplätt mellan kulturhusen kunde skänka oss så mycket glädje. Det och en kopp kaffe från Steven och vi kände oss trygga.

Samtliga nomineringar till Malmö/Lunda-priset hittar du här.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Mygel

Ett gammalt lokstall i ett slitet och blåsigt hamnområde är kanske inte den mest konventionella platsen att öppna en restaurang i.

Senaste krogrecensionerna i Malmö

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!