Malmös enda toppkrog

15:53 29 Oct 2009

Trots att Malmö kämpar febrilt med att vara en riktig stad gav Percy och grabbarna aldrig oss en skybar på toppen av torson. Men vi har en skybar! Den har funnits sedan sextiotalet. Då var Slottsstaden en medelpunkt och Kronprinsen ett makalöst bygge.

Cabaretshower i huset drog världsartister och vackra damer och herrar dinerade på 27e våningen på lyxrestaurangen Översten. Nu har damerna fått käpp och blockerar i stället kön till Apoteket. Färgen på fasaden har falnat och lyxfaktorn har flyttat ut. Men restaurang Översten ligger kvar på toppen med lika häpnadsväckande utsikt som då, med en sextiotalsinredning som inte längre är ute. Tvärtom är Översten inne och kan vara en klubblokal på återtåg. Music Doc har redan kört bar och filmvisning på toppen och jag uppmanar till fredagsöl med räkfrossa lagom till solnedgången bakom Öresundsbron. Sen mötes vi upp för våffelfrosseri på den stora söndags-brunchen. Monica och Per Kentell, som ryckt upp krogen från sin botten, är noga med att hålla på den klassiska inredningen och en traditionell meny. Men om de får en idé säger det bara PANG, enligt Monica.
Kan man ha klubb hos er?
–Vi kan prata om det, det är helt givet. Vi är öppna för allt så länge vi kan följa våra regler.
Nu kör ni gåsmiddagar och julbord. Tror du att Nöjesguidens läsare vill äta det?
–Det har blivit en annan kultur. Vi ser att det kommer fler och fler yngre. Det är precis som om de tycker det är spännande att prova. Det är ju en viss stämning.

Regementsgatan 52, tel 040 98 06 50.

Karin Ericson
 

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Gerege

Sedan övertagandet av klassiska Mongolian Barbecues lokaler på Södra Promenaden 2017 har Gerege varit ett spännande tillskott på Malmös restaurangkarta.

Krogrecension: Sushi Rebellion

I våras skrev vi om faktumet att antalet sushirestauranger som poppade upp i Malmö höll god takt med antalet barn som förlöstes i babyboomen på 40- till 60-talet. Sushi Rebellion var en av dessa, som vi dessutom uppmärksammade i samband med att det blev klart att man skulle slå upp portarna.