Mellan den 24-26 september firar Restaurang Riche en unik svensk
delikatess; Kalixlöjrom. Under denna period kommer restaurangens besökare kunna prova en meny där flera rätter komponerats om för att sätta den färska löjrommen i fokus.Sista veckan i september firar Restaurang Riche en unik svensk delikatess; Kalixlöjrom. Mellan den 24-26 september kommer restaurangens besökare kunna prova en specialkomponerad meny där den färska löjrommen sätts i fokus. Siklöjan som fiskas i det bräckta vattnet i Bottenviken har en särskilt smakrik rom. Rommen bearbetas på ett traditionellt vis och anses av många vara en gourmetdelikatess med samma stjärnstatus som rysk eller iransk kaviar. Siklöjan fiskas endast under en begränsad period mellan 20 september och sista oktober, men enligt gammal tradition aldrig på fredagar och lördagar. Det går åt ungefär 40 siklöjor för på ett kilo siklöja och man får endast ut en tumnagelstor klick rom från varje löja.