Köpenhamnskrog crowdsourcar sin meny

11:00 22 Jul 2015

Att crowdfunda restaurangsatsningar har blivit allt vanligare på senare år – nu löper den nyöppnade Köpenhamnskrogen Work in Progress linan ut och applicerar konceptet på den egna menyn.

Plattformar som Kickstarter och Indiegogo har mer eller mindre revolutionerat finansieringsfasen av nya projekt. Cofoco-gruppen, som ligger bakom ett dussin Köpenhamnsrestauranger sedan tidigare, har nu valt att ta det bejublade "många bäckar små"-konceptet ända in till menyn på det nyöppnade Work in Progress.

– Vi hade möjlighet att ta över lokalen med väldigt kort varsel, så istället för att stänga ner medan vi funderade ut konceptet ville vi göra skapandeprocessen till en del av vardagen på restaurangen, berättar kommunikationsansvarige Signe Wulff i en intervju med Bon Appétit.

Under hundra dagar ska kockarna på Work in Progress spåna fram minst femtio olika rätter, helst med någon slags koppling till det spanska köket. När gästerna har ätit klart ombeds de sedan att rösta på vilka rätter som funkade bra, och vilka som borde strykas från menyn. Efter varje arbetspass räknar kockarna gästernas röster för att se vilka rätter som överlever gallringen.

– Gästerna som lockas av vår idé är väldigt öppensinnade och nyfikna, så det är roligare för köket att jobba på det här sättet, hellre än att de bara ska stå och grilla köttbit efter köttbit hela kvällen, berättar Signe Wulff.

Här kan du läsa mer om Work in Progress. Läs även: "Aqua-Ken lanserar foodtruck"

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Kokoo Bello

Kokoo Bello
Kokoo Bello

Kokoo Bello satsar på fondue när de flesta har glömt bort i vilket förråd vi ställde sjuttiotalets fonduegrytor. Om du aldrig testat är principen som följer: ett uppvärmt kärl med ost, buljong eller olja på bordet, vari du doppar eller tillagar olika tillbehör. 

Restaurang Motorverkstan

Ett gammalt båtvarv på Djurö har blivit restaurang. Ön får äntligen sin första restaurang på 200 år. Som hämtad ur ett fotoreportage ur tidningen Lantliv breder Motorverkstan ut sig över vattnet. Interiören går i äggvitt med pittoreska vintagedetaljer, väl utvalda trämöbler och en öppen brasa.

Kalaset Strand

Två solariebruna systergestalter står för servicen den ljumma försommarkväll vi bestämmer oss för att våga oss utanför slussarna. Det börjar dåligt och trots att restaurangen knappt är halvfull får vi får vänta som om det vore högsommar.

Ankara

När man får ett fönsterbord på Ankara har man utsikt över tiggande narkomaner och en Dressman-logga från ett köpcentrum. Det är scener och bilder som på krogen är lika fördelaktigt som en våt handduk när man har badat. Men just detta är naturligtvis inte Ankaras fel. Nej, Ankara har större problem. I köket. Egentligen borde den här texten

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!