Nu öppnar kvarterskrogen Skörden i Nooks gamla lokaler på Rosenlundsgatan 33.
Bakom krogen står bland andra Melker Andersson, Jimmy Lappalainen och Claes Grahn-Möller. Skörden huserar en rad olika restaurangkoncept under samma tak, med internationell husman, fransk bistro och enklare takeaway. Utöver det finns också en mindre butik samt en loungeyta för den som vill ses över en drink eller ett parti schack.
− Ambitionen med Skörden har varit att skapa en välkomnande, okomplicerad och prisvärd kvarterskrog, med ett brett utbud i olika prisklasser och för olika behov. En efterlängtad mötesplats med varm och personlig atmosfär, dit man vill återvända flera av veckans dagar för att umgås och äta riktigt god mat, säger Melker Andersson.
Förutom restaurangverksamheten har Skörden även traineeprogrammet "Chefs Camp" för aspirerande kockar, i syfte att locka fler unga till yrket och hjälpa ungdomar i utanförskap. Skörden öppnade sina lokaler den 16 september, med undantag för bistron som vi får vänta på till 14 oktober.