Ibland blir det fel

16:26 30 Oct 2013

– Smakar allting bra, hjärtat? frågar servitrisen. Jag grymtar tillbaka.
I sydstaterna har jag fått alla tilltalsnamn mellan ”honey man” och ”sugar pie” som man kan tänka sig, men nu sitter jag på Arlanda flygplats. Kom i halvgod tid till säkerhetskontrollen med sju minuters marginal, trots att vakterna nekade mig med motiveringen att gaten var stängd. 
Tåget är ett bättre alternativ alla dagar i veckan, man är inte försenad förrän tåget har gått, men med Haparanda som destination och lite brådis fick det bli flyg. Vore det inte för vakterna vore jag redan i luften. Med tre timmar att döda och behovet att svälja ner stoltheten med en bärs finns det gott om tid att undersöka det kulinariska utbudet på flygplatsen som är lika spännande som Måns Möller.
Jag går in på O'Learys, blir kallad hjärtat först en gång när jag beställer och sedan en gång till. Det är så fejkat och vidrigt att jag ser framför mig hur personalen snackat igenom säljstrategier på någon teambuilding.
Själv sitter jag muttrande, för skosulan som ligger mellan bröden lockar inte till skratt. Och jag svär att aldrig komma tillbaka, fast fan, när klockan konstant motarbetar resandet hamnar man ibland i de vidrigaste av situationer. Men också de bästa. Servicen är viktig och all form av fjäsk går bort, rak och genuin kommunikation gör mig glad. Det är därför jag älskar slobbiga lunchsyltor utan tjafs. Göteborg är en underbar stad att luncha i när plånboken är halvtom och man vill se någonting. Här kommer de tre bästa.

Bäst just nu

 

1. Röda Korset

Brunnsgatan 6, tel 41 37 30

En halvtrappa ner från Brunnsgatan ligger Röda Korsets servering, svår att hitta men god att finna. Med lite tur sitter stammisen Leif ”Loket” Olsson i ett av hörnen och håller hov. Maten då – inga konstigheter, som i skolan fast man pröjsar själv.

Öppet: mån–lör 11.30–14.00

2. Yam Yam Food

Nordenskiöldsgatan 3, tel 13 33 71, yamyamfood.se

Luras inte av inredningen som mest liknar Grand Burger anno 1997, ägaren har kopierat menyn på systerns restaurang i Dubai. De säljer bra Khubuz/falafelrullar och serverar riktigt grym meze där det mesta är vegetariskt. Klientelet är till största delen studenter från Campus Linné i närheten.

Öppet: mån–sön 11.30–21.00

 

3. Sjömanskyrkan

Amerikagatan 2, tel 14 03 88, sjomanskyrkan.se

Har tiden stått stilla? Det ser fortfarande ut som när mormor var liten och vinkade av emigranter på amerikabåten. Det finns inte så många gamla sjöbusar kvar, men de som finns sitter här, blandat med gräddan av Majornas elit. Käket är vad man betalar för och det är billigt.

Öppet: mån–fre 10–16, lör–sön 10–14

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 09, 2013.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.

Senaste krogrecensionerna i Göteborg

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!