Den 25 mars är datumet alla ölälskare ska skriva upp i kalendern. Till Nöjesguidens Ölmässa i Stockholm har vi bjudit in flera olika bryggerier, och nu har du chansen att bekanta dig med dem i förhand.
Först ut är är Jessica Heidrich från Hop Notch Brewing. Jessica har tidigare bryggt öl åt S:t Eriks bryggeri och är hyllad för sina insatser för den svenska ölutveckligen. 2018 tog hon tillsammans med Magnus Karperyd över Waxholms bryggeri i Stockholm och startade det egna varumärket Hop Notch.
Favoritstil på öl:
– IPA i alla dess former.
Vad kännetecknar en riktigt bra bärs?
– Balans, elegans och hygglig dos humle.
Vad är utmärkande för ert bryggeri?
– Balans.
Vad tar ni med er till mässorna i vår?
– På fat:
- Unicorn Sauce NEIPA
- Nectaron Hazy NZIPA
- Hello Sunshine NEIPA
- Dark Matter Imperial Double Mash Stout
– På burk:
- Currantly Sour
- Talus IPA
- Hop Hog Azacca NEIPA
- Hopopotamus IPA New School West Coast IPA
- Hey Hop West Coast IPA
- Grape Diem Grapefruit IPA
- ElderFlowerPower IPA
- Imperial Hopstart DIPA
- Chill Pill Cold IPA
Pandemi, skenande elpriser och lågkonjunktur. Vilka åtgärder har ni tagit för att klara överlevnaden?
– Man skall aldrig bromsa i en nedförsbacke. Så vi sitter lugnt i båten och gasar stadigt framåt, precis som tidigare.
Sysslar ni med något förutom öl?
– Ha, ha, ha. Förstår inte frågan. Vi spelade ganska mycket golf, innan vi startade bryggeriet…
Vilken är er allra bästa öl?
– Man blir ju bättre och bättre ju längre man jobbar med något, så den senaste ölen är alltid den roligaste. Men de bästa är nog Unicorn Sauce och Hello Sunshine! som vi bryggt flest gånger och därmed slipat till receptet så de är precis som vi vill ha dem.