Här startar Omnipollo sitt första egna bryggeri

10:09 4 Feb 2020

Efter snart ett decennium som fantombryggare öppnar nu Omnipollo sitt första egna bryggeri, och platsen är bekant för många hantverksentusiaster.

Det är Sundbybergs bryggerikyrka som kommer att husera Henok Fentie och Karl Grandins ölproduktion framledes. Omnipollos plan är att investera i bryggeriet för att få upp produktionskapaciteten med fem gånger jämfört med vad den är idag.

Tanken är att bryggeriet även ska vara en plats dit Omnipollo kan bjuda in bryggare från hela världen, på samma sätt som de själva har gästat andra bryggerier under sina tio år som ölproducenter.
– Vi har letat efter en lokal i nästan tre år. Karl Grandin hade en utställning i kyrkan 2019, och hela Omnipolloteamet kände direkt att det som Sundbyberg Köksbyggeri hade byggt upp tillsammans med Det Nya Museet var besläktat med det vi gör och brinner för, öl och konst, säger Henok Fentie, medgrundare Omnipollo.

Efter snart ett decennium som ambulerande fantombryggare får bryggeriet alltså sin första fasta plats. Allt började med ett gästspel på Sundbybergs köksbryggeri.
– Vi bryggde en självlysande öl i kyrkan och pratade framtid, sex månader senare står det klar att vi tar över. Vi hoppas utveckla denna fantastiska plats och tror att det kommer att tisslas om den i hela världen.

Kommer ni även att fortsätta gästspela i andra bryggerier? 
– Absolut. Omnipollo är inte en plats. Vi vill jobba med folk som är likasinnade oavsett om de är i San Francisco eller i Tokyo. 

 

"Det kommer också att fungera som en experimentverkstad"


 

Den första ölen tillverkad i det nya bryggeriet förväntas finnas tillgänglig i april.

Vilken produktion kommer ni främst att göra i Sundbyberg? 
– Vi kommer främst att fokusera på den svenska marknaden. Färsk öl levererad direkt till våra ställen ser vi framförallt fram emot. Men det kommer också att fungera som en experimentverkstad där vi kan utveckla tekniker och recept helt i lugn och ro. Som Willy Wonka ungefär. 

Finns det även planer på servering på plats? 
– 
Ja! Lokalen är unik i att det redan finns fullt kök och serveringstillstånd. 

Hur ser Omnipollos 2020 ut i övrigt? 
– Vi har en kavalkad av spännande projekt i pipeline men tänker mycket på att ta en sak i taget och göra det bra. Ett annat projekt som vi är spända på just nu är vår kommande bar i Tokyo. 

Läs även: Framgångsreceptet för Omnipollo.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!