Familjen Ahlbom öppnar fyra nya restauranger

07:33 2 Apr 2020

Konstiga tider kräver kreativa lösningar. The Food Court är en ny matgalleria i take away-skepnad.

Familjen Ahlboms nya satsning The Food Court består av fyra olika kök i form av sushi, vegan- och hälsomat, thai samt stenugnsbakad pizza. 

Få personer vet om att lokalen där gayklubben Backdoor normalt håller till gömmer sig ett outnyttjat ultramodernt kök. Planen var att lansera The Food Court i höst men på grund av coronakrisen öppnar de redan nu.
– När man skalar bort atmosfär och service hänger ju allt på maten. Det gäller att leverera en jäkligt bra produkt helt enkelt och det är jag övertygad om att vi kan göra tack vare vårt stjärnteam, säger Martin Johansson som är Creative director på Familjen Ahlbom.

Bakom koncepten står koncernens nyanställda executive chef Thomas Åsberg som det senaste decenniet varit kökschef för några av Sveriges mest kända krögare som Pontus Frithiof, Melker Andersson och nu senast Mr French-gruppen.
– Jag ser verkligen fram emot göra den här resan. Det är en otroligt kul och spännande utmaning att ta take away till en ny nivå. Jag har fått med mig ett gäng av Stockholms bästa kockar vilket gör att vi kan utlova en lyxig restaurangupplevelse även hemma, säger Thomas Åsberg.

Familjeföretaget Ahlbom drivs av Jesper Ahlbom ligger bakom barer och restauranger som Hornhuset, Bistro Rigoletto, Park Herrmina (Kalmar) samt nattklubbarna Colosseum och Backdoor. Martin "Miss Inga" Johansson är kreativ chef för samtliga enheter och nattklubbschef på gayklubben Backdoor.

The Food Court öppnar den 2 april klockan 11 och håller sedan öppet dagligen mellan 11-22. Beställningar görs via Foodora och Uber Eats. 

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!