Boqueria har intagit Göteborg

22:55 14 Dec 2020

Den 11 december slog Boqueria upp dörrarna på Götaplatsen. Detta är vad du har att vänta dig. 

Det ursprungliga öppningsdatumet var satt till maj 2020, men efter en alldeles för lång och pandemipåverkad väntan är det äntligen dags för Boqueria att slå upp dörrarna på Götaplatsen 9. Konceptet är en mix mellan restaurang, bar och mötesplats med influenser från det spanska köket med fokus på San Sebastian och Barcelona. 

Boqueria kommer att hålla öppet från lunch till sen kväll (så småningom) och på menyn finns såväl pintxos som andra spanska delikatesser. Allt i harmoni med företrädelsevis spanska viner och drinkar. På kvällarna väntar dj:s och liveuppträdanden. 

Hur känns det att äntligen kunna öppna? 
– Det känns superkul men såklart är det en speciell tid att öppna nu. Vi följer alla regler och restriktioner men gör det bästa av situationen. Tidiga kvällar, bruncher och luncher är det som gäller just nu, men vi är oerhört glada att äntligen komma igång, säger Fjodor Nikolajev som tillsammans med Alvin Nyström och Jacob Ahlstrand ska se till att krogen blir så bra den bara kan. 

Övervägde ni någonsin att skjuta på öppningen ännu längre, med tanke på rådande restriktioner? 
– Vi skulle egentligen öppnat i maj så det har redan skjutits upp ett halvår. Vi har diskuterat det men bestämt att det bästa är att komma igång och hoppas på att nästa år blir bättre.

Det finns nog  inget som säger share food mer än ert koncept, hur hanterar ni det nu under pandemin?
– Självklart är sharefood en stor del av konceptet men som överallt annars just nu får man anpassa sig, det fungerar lika bra att alla beställer sina tapas var för sig eller väljer någon av våra större rätter. 

Vi behöver alla ett ljus i mörkret i dessa tider, hur ser du att ni kan bidra till det? 
– För oss har arbetet med att öppna i Göteborg varit ett ljus i mörkret. Vi älskar staden och det ska bli oerhört roligt att få bli en del av dess redan fantastiska krogkultur.  Vad vi kommer att bidra med är våra favoriter från det spanska köket och klassiska spanska drycker blandat med härlig miljö och musik. 

Vad kommer man att känna igen från era två tidigare inkarnationer? 
– Den som besökt Boqueria tidigare kommer definitivt känna igen sig. Maten, drycken och miljön går i linje med våra tidigare ställen men alla tre restauranger har en egen touch. Unikt för Göteborg kommer att vara vår enorma uteservering under sommarhalvåret, vi får hålla tummarna för en kanonsommar 2021!

Hur stor del fest och hur stor del mat är Boqueria, skulle du säga?
– Just nu får det uppenbarligen vara slutfestat men när saker återgår till det normala är det cirka 50/50. 

Boqueria Göteborg består av två delar, restaurangen och torget. Torget kommer vara mer mingel med en stor bar, dj:s och pintxos medan restaurangen är mer klassisk sittande servering med mat i fokus. 

Berätta lite mer om din, Alvins och Jacobs respektive roll i krogen? 
– Jag och Alvin har ett övergripande ansvar för nöjes- och konceptutvecklingen inom Boqueria Group. Vi är lite överallt kan man säga! Jacob är med och styr upp saker på plats i Göteborg. I dagens läge har vi inte särskilt stort utrymme för festliga saker men i framtiden kommer roliga events, dj:s och liveframträdanden.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 12, 2020.

0 Kommentera

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner