Bäst just nu - krog

11:08 26 Oct 2007
En serie molekylärgastronomiska pulver lanserades på marknaden tidigare i år. Pulver som gör att vem som helst kan göra nudlar på kycklingbuljong, små romkorn på melon samt luftlätta moln och geléer på, ja, precis vilken smaksatt vätska som helst. Det enda du gör är att röra ner ett gram pulver i en bunke juice eller buljong, rör om lite och kyler ner, sen scoopar du bara upp molnet som bildats på en tallrik och serverar. Eller pluppar ner små droppar i ett vattenbad och vips rullar dropparna ihop sig för att likna laxrom, fast som då smakar espresso eller ingefära eller vad-du-nu-vill. Lätt som en plätt. Precis som när pulverbéarnaise dök upp i påsar på 70-talet lanseras nu Texturas till wannabe-gastronomer som vill impa på ett lätt sätt.
 Och jag har inte bestämt mig för om jag gillar den nya pulvermaten eller inte. Jag ligger nu vaken på nätterna, vrider mig i lakanen och skriker: Är detta fusk eller en positiv utveckling? Vad händer om en pizzabagare får tag i detta och får för sig att han ska servera mig gelé på en calzone? Eller är det en demokratisering av molekylärgastronomin som gör att redan duktiga kockar kan bli bättre? Framtiden får som vanligt ge mig svaren. Men, jag hoppar inte i stolen av överraskning nästa gång jag får ett jordnötsmoln eller en rabarbernudel.   

1. Noma
Strandgade 93, Kbh, +45 3296 3297
Ring och boka idag. Kanske får du bord i januari.Öppet mån-lör 18.00-24.00         

2. Bloom
Pildammsvägen 2, 040 793 63
Enkelt, elegant och utan onödigt tjafs på tallrikarna. Öppet mån-lör 17.00-23.00, sön 14-20.30

3. Oubaek
Store Kongens Gade 52, Kbh, +45 33 32 32 09
Min nya solklara favorit. Ej öppet på lördagar men i gengäld generösa öppettider på lunchen, vilket borgar för att korkarna och flaskorna ska säga popp, popp. Öppet mån-fre 12-16, 18-24

4. Trappaner
Tegelgårdsgatan 5, 040 57 97 50
En spännande resa kulinariskt, med rena fina smaker och elegantaste vinerna i stan. Öppet mån-lör 17.30-01

5. Tempo
Södra Skolgatan 30, 040 12 60 21
Den krog i hela världen jag skulle sörja mest om den försvann. Öppet alla dagar 18-01

6. Luns
Øster Farimagsgade 12, +45 35 26 33 35
Enkla, vällagade och billiga franska grytor. Och en vinkällare som jag vill bli inlåst i. Öppet ons-lör 18-22

7. Doc Italiano
Dockplatsen, 040 611 12 30
Stans enda seriösa italienare. Magnifik utsikt och vällagad mat till ok priser. Du kommer gilla det, jag vet det redan nu. Öppet mån-lör 17-22, sön 13-20

8. Svea Bar & Bistro
Mäster Johansgatan 11, 040 12 13 18
Det känns som om den här perfekta husmanskostskrogen legat här alltid. Det är alltså ett mycket gott betyg. Öppet mån-tors 11.30-23.00, fre 11.30-01.00, lör 17.00-01.00

9. Lê Lê nhà hàng
Vesterbrogade 40, Kbh, +45 33 22 71 35
Ge dig en vietnamisk streetfood-middag i höstpresent. Glöm inte att dricka dig igenom alla de schyssta ekologiska vinerna. Öppet mån-tors 11.30-23, fre-lör 11.30-02, Sön 11.30-22

10. Klostergatans Vin och Delikatess
Klostergatan 3, 046 14 14 63
Lundensarna har en favorit. Och den är god. Öppet mån-fre 11.00-23.00, lör 11.00-17.00
Stad: 
Lokal: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Senaste krogrecensionerna i Malmö

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!