Sedan 2015 har AKiA Brygghus bryggt öl med filosofin om att brygga öl som de själva skulle vilja dricka. Spännande för AKiA är att det alltid finns mer att lära, nya metoder och tekniker för att brygga öl och de vill alltid bli bättre på det de gör. Av största vikt för dem är också kvalitet och råvaror. Inför Nöjesguidens ölmässa i Göteborg den 2 mars har Christian besvarat några frågor.
Hur kom namnet AKiA till?
– AKiA (Alafors Kvarnen i Anneberg) Detta är platsen vi startade vårt bryggeri 2015. Hade planer ifrån starten att inte bara sälja vår öl i Sverige. Därav ett namn som inte är för Svenskt. Vi säljer vår öl i en handfull länder förutom Sverige
Vad ser ni mest framemot under ölmässan 2024?
– Vi tycker alltid det är kul att tjöta direkt med våra kunder. Det är också en av anledningarna till att vi öppnade vår egna restaurang/ölhall AKiA Taphouse förra året.
Vad har ni för tips till en person som inte lärt sig uppskatta en god öl?
– Detta är inte en enkel fråga att svara på, det viktigaste är att personen inte stannar vid en sorts öl som många gör. Det finns minst en öltyp till alla människor
Vilka ölsorter MÅSTE vi testa under mässan?
– KBA SCHWARZBIER En häftig blandning mellan en vanligt lager öl och en mörkare rostad öl. Otroligt smakrikt och lättdrucket på en och samma gång
Vad har ni för förhoppningar med detta året?
– Att alla medmänniskor får det bra, och att det finns mer pengar kvar i plånboken för hantverksöl