AKiA till Nöjesguidens ölmässa

Redaktion 14:29 6 Feb 2024

Sedan 2015 har AKiA Brygghus bryggt öl med filosofin om att brygga öl som de själva skulle vilja dricka. Spännande för AKiA är att det alltid finns mer att lära, nya metoder och tekniker för att brygga öl och de vill alltid bli bättre på det de gör. Av största vikt för dem är också kvalitet och råvaror. Inför Nöjesguidens ölmässa i Göteborg den 2 mars har Christian besvarat några frågor.

Hur kom namnet AKiA till?
– AKiA (Alafors Kvarnen i Anneberg) Detta är platsen vi startade vårt bryggeri 2015. Hade planer ifrån starten att inte bara sälja vår öl i Sverige. Därav ett namn som inte är för Svenskt. Vi säljer vår öl i en handfull länder förutom Sverige

Vad ser ni mest framemot under ölmässan 2024?
– Vi tycker alltid det är kul att tjöta direkt med våra kunder. Det är också en av anledningarna till att vi öppnade vår egna restaurang/ölhall AKiA Taphouse förra året.

Vad har ni för tips till en person som inte lärt sig uppskatta en god öl?
– Detta är inte en enkel fråga att svara på, det viktigaste är att personen inte stannar vid en sorts öl som många gör. Det finns minst en öltyp till alla människor

Vilka ölsorter MÅSTE vi testa under mässan?
– KBA SCHWARZBIER En häftig blandning mellan en vanligt lager öl och en mörkare rostad öl. Otroligt smakrikt och lättdrucket på en och samma gång

Vad har ni för förhoppningar med detta året?
– Att alla medmänniskor får det bra, och att det finns mer pengar kvar i plånboken för hantverksöl
 

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Påskrea på Ölmässa

Ni har väl hört talas om Nöjesguidens ölmässa? Nu har ni chansen att lägga två biljetter i påskägget, till priset av en. Till och med annandag påsk gäller kampanjen, som drar av 50% automatiskt när två biljetter ligger i varukorgen. Samma fenomen uppträder givetvis ifall ni skulle råka köpa 4 eller 6 biljetter. Trevligt!*

Köp biljetter här.

 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.