Everything Is Recorded by Richard Russell - Everything Is Recorded

Armani Maleh 22:58 19 Feb 2018

Om du är Richard Russell så är du boss på skivbolaget XL Recordings, du är producenten bakom Gil Scott-Herons sista album och personen som först signade Adele. Nu presenterar du ditt första släpp som artist, albumet Everything Is Recorded by Richard Russell under artistnamnet Everything Is Recorded.

ITunes kategoriserar albumet som ”elektroniskt” men så snäv går det inte att vara. Det är både jazzigt och elektroniskt, samtidigt som det inte är det. Jag har så svårt att sätta fingret på vad jag ska sätta för etikett på projektet - det är nämligen nåt av det mäktigaste jag hört. Fulländat är det adjektiv som ligger närmast på min tunga.

Albumet tillfredsställer ett begär man inte visste att man hade och innehåller gästspel av två av mina favoritsångare - Sampha och The Internets stjärna Syd på Show Love. Utöver dem är även Giggs, Ibeyi och Kamasi Washington några av de medverkande som förgyller Richard Russells fantastiska produktioner. 

Everything Is Recorded by Richard Russell är en välpolerad skatt där en av musikbranschens största veteraner tar ett kliv ut ur skuggan för att få ta del av strålkastarljuset som han förtjänar.

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Need for Speed - Split Vision

Under 2018 gick det inte en vecka utan att ett 80-talsdoftande svenskt släpp skulle recenseras. Hela mitt liv var tonsatt av synthar, trummaskiner och nostalgi för en tid jag inte själv har upplevt, och jag blev rätt mätt. 

Need for Speed är precis det - en svensk duo som hämtar sitt sound från 1980-talet. Men min första tveksamhet smälter ganska snart bort. Martin och Felix har en friare tolkning av soundet och riktigt starka melodier, och det är jag svag för.