Everything Is Recorded by Richard Russell - Everything Is Recorded

Armani Maleh 22:58 19 Feb 2018

Om du är Richard Russell så är du boss på skivbolaget XL Recordings, du är producenten bakom Gil Scott-Herons sista album och personen som först signade Adele. Nu presenterar du ditt första släpp som artist, albumet Everything Is Recorded by Richard Russell under artistnamnet Everything Is Recorded.

ITunes kategoriserar albumet som ”elektroniskt” men så snäv går det inte att vara. Det är både jazzigt och elektroniskt, samtidigt som det inte är det. Jag har så svårt att sätta fingret på vad jag ska sätta för etikett på projektet - det är nämligen nåt av det mäktigaste jag hört. Fulländat är det adjektiv som ligger närmast på min tunga.

Albumet tillfredsställer ett begär man inte visste att man hade och innehåller gästspel av två av mina favoritsångare - Sampha och The Internets stjärna Syd på Show Love. Utöver dem är även Giggs, Ibeyi och Kamasi Washington några av de medverkande som förgyller Richard Russells fantastiska produktioner. 

Everything Is Recorded by Richard Russell är en välpolerad skatt där en av musikbranschens största veteraner tar ett kliv ut ur skuggan för att få ta del av strålkastarljuset som han förtjänar.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Young Thug – So Much Fun

So Much Fun är Young Thugs första riktiga studioalbum, vilket kan vara något förvirrande. Med 18 mixtapes, ett samlingsalbum, tre EPs och en ofantlig mängd singlar i ryggen så är frånvaron av ett ordentligt album snarare ett tecken på att formatet tidigare har varit ointressant för Thugger. Om det är något han kan så är det att gå sin egen väg. Young Thugs avantgardistiska stil har legat som en grogrund för andra udda stjärnor som Gunna, Lil Baby och Lil Keed.

A$ap Ferg – Floor Seats

Det har gått två år sen A$ap Ferg släppte Still Striving och när han nu återigen gör entré så är det med pondus. Hans distinkta flow tar ingen paus på Floor Seats som är en nästintill militant samling spår som dryper av energi. Det är dock i pauserna från de moderna och intensiva produktionerna som han verkligen kommer till rätta.