Everything Is Recorded by Richard Russell - Everything Is Recorded

Armani Maleh 22:58 19 Feb 2018

Om du är Richard Russell så är du boss på skivbolaget XL Recordings, du är producenten bakom Gil Scott-Herons sista album och personen som först signade Adele. Nu presenterar du ditt första släpp som artist, albumet Everything Is Recorded by Richard Russell under artistnamnet Everything Is Recorded.

ITunes kategoriserar albumet som ”elektroniskt” men så snäv går det inte att vara. Det är både jazzigt och elektroniskt, samtidigt som det inte är det. Jag har så svårt att sätta fingret på vad jag ska sätta för etikett på projektet - det är nämligen nåt av det mäktigaste jag hört. Fulländat är det adjektiv som ligger närmast på min tunga.

Albumet tillfredsställer ett begär man inte visste att man hade och innehåller gästspel av två av mina favoritsångare - Sampha och The Internets stjärna Syd på Show Love. Utöver dem är även Giggs, Ibeyi och Kamasi Washington några av de medverkande som förgyller Richard Russells fantastiska produktioner. 

Everything Is Recorded by Richard Russell är en välpolerad skatt där en av musikbranschens största veteraner tar ett kliv ut ur skuggan för att få ta del av strålkastarljuset som han förtjänar.

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Kiwi Jr. - Cooler Returns

Jag har börjat tröttna på band med DIY-stämpeln. Det finns inget tråkigare än band med dåligt skrivna låtar som försöker dölja det faktumet bakom skräniga gitarrer och fula sångröster. Ibland har dom någon kul textrad, oftast inte. Snark. 

Lil Skies – Unbothered

Lil Skies största idol är Lil Wayne och det hörs. Rapparen erbjuder likt sin idol hiphop på trapbeats och autotune. Båda med en röst, varken gnällig eller aggressiv utan någonstans mittemellan. Deras röster ligger som ett ludd över de tunga basgångarna och smattrande 808-trummorna. Vad som skiljer rapparna åt är det där lilla extra. Det där lilla extra som Lil Wayne har, och Lil Skies saknar. 

 

Therion - Leviathan

För att vara så pass etablerat som Therion är arbetar de i en högst perifer miljö, bortom trender och regler. Det gör det svårt att veta vad man ska förvänta sig av bandledaren Christofer Jonssons gotiska symfoniska operametal. Men inför denna sjuttonde fullängdare var ambitionen uttalad att ta fram Therions mer ”hittiga” stunder.

Michaela Åberg - Merry Crisis

Så länge jag kan minnas har jag varit svag för psykedelisk rock. Musiken lyckas många gånger gräva sig långt innanför huden, men det finns även flera fall då psykrocken har misslyckats och i stället framstått som pretentiös. Det hela beror helt enkelt på vem artisten är.