
Det tog lång tid innan jag upptäckte maten på SoHo. Under mina första besök var jag alltför upptagen med att flitigt utnyttja vinbaren. Den är enorm, väl utvald och förbaskat trevlig.
Vinbaren blev ett hett ämne i Sverige för ett par år sedan och det skrevs en hel del artiklar i ämnet, men sedan hände inte så mycket mer faktiskt. Björn Persson på Kock&Vin gjorde ett väldigt fint försök att ge staden vin på glas, men jag vet inte riktigt om göteborgaren var riktigt redo för sådana utsvävningar.
Soho känns nog lite mer rätt i tiden.
Det är ett himla vindrickande på Soho. Sju dagar i veckan. Och det finns säkert många anledningar till att Soho lyckats där andra gått bet, men en anledning som jag tror är avgörande är att de klart och tydligt satt upp de olika vinerna de erbjuder på glas mitt i blickfånget i baren. Vinerna är också markerade med pris per flaska och glas. Man får alltså helt enkelt ett ansikte till varje vin istället för den lite anonyma och ibland svårforcerade vinmenyn. Det är bra. Det enda man kan klaga på är att SoHo något oftare kunde variera sitt sortiment.
Maten då? Ja, det finns faktiskt en hel del. Sallader, pasta, fisk och kötträtter. Och det är kanske deras största triumfkort att ett stort sällskap kan dinera och finna sina olika favoriträtter. Kokkonsten är habil, men det slarvas lite här och där. De har lite svårt för vad som är medium och vad som är rare. Men på det stora hela är SoHo en utmärkt restaurang att slänga sig in på för ett par glas och en och annan smårätt. Bonustips: den fina lilla paviljongen längst in till vänster är fantastisk att gömma sig i med en flaska rödtjut under ett par timmar.
Öppet: mån-tis 11.00-22.00, ons-tors 11.00-23.00, fre 11.00-01.00, lör 10.00-01.00 och sön 11.30-18.00.