Bild: Quê

Quê

Redaktion 18:45 3 Apr 2017

Det har bara gått några veckor sedan öppning, men kökschefen Quan Pham och hans team har redan börjat få upp ångorna i Sås & Krås gamla lokaler. Pham, med ett förflutet på den hyllade Helsingborgskrogen Gastro, har som uttalad ambition att sätta Värnhem på fine dining-kartan. Efter att ha ätit oss igenom den stora varianten av Quês avsmakningsmeny (595 kr/person) tänker vi att han har alla förutsättningar för att lyckas göra just detta.

Till den stundande vietnamesiska smakresan väljer vi att dricka öl, mest eftersom vår magkänsla säger att det lämpar sig bättre än vin, men också för att det är spännande att se hur mycket tanke som finns bakom matchningarna i detta tvåhundrafemtiokronorspaket. Vi blir inte besvikna. Däremot blir vi snopna när vår fördrink – en tjock passionsfruktsflört vid namn Quê Tini – dyker upp långt efter både snacks och förrätt. Det är tyvärr inte den enda gången man har problem med temposättningen ikväll. Här har man lite att jobba på.

Själva maten är mil vassare. Quan Pham tar oss igenom allt från mjölkiga pilgrimsmusslor – via en dekonstruerad, sfärisk nudelsoppa – till grillad ananas med svartpeppar och lime. Ibland blir det kanske lite väl ansträngt, som när man fyller en menlös ”rispappercigarr” med ryggbiff och rullar den i purjolöksaska, men allt som oftast smakar det toppen.

De vietnamesiska crepesen (bánh xeo) med jordnötsskum hör till kvällens största behållningar. Så även det friterade räkhuvudet som serveras med en smakintensiv buljong på morot och konfiterad lök i sittningens början. Ja, ni hör, här fegar man inte. Särskilt intressant blir det när man vågar ta ut svängarna i samspel med dryckesmenyn, som i fallet med Brekeriets ”Rhuboise” till de inledande smårätterna eller Brännlands njutbara ”Iscider” till de fruktiga efterrätterna.

Kan Quê bara skaka av sig sina barnsjukdomar blir de att räkna med framöver. Vi kommer gärna tillbaka.

Adress: 
Sallerupsvägen 18
Telefon: 
040-29 48 88
Hemsida: 
Öppettider: 
tis-lör 17.30-sent
Stad: 
Lokal: 
Nyckelord: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Riket

Förväntningarna på stället, som ägs och drivs av de före detta kockarna från Tempo, är skyhöga.

Senaste krogrecensionerna i Malmö

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!