P2

Redaktion 17:55 7 Sep 2012

P2 ligger i Dockan vilket är lite off, men perfekt för de anställda på huvudkontoret för regionens största arbetsgivare. Detta märks också på klientelet – det är mycket tjänstemannadräkter i lokalen.
Lunchrestaurangen drivs bland annat av årets kock 2006, Peter Skogström, som även vunnit OS med Sveriges kocklandslag. Nog skapar det förväntningar på en lunch.
Först ska sägas att bemötandet är otroligt trevligt. Vi betalar, sedan får vi en beskrivning av hur det funkar. Maten plockar vi själva. Vi erbjuds dels ett surdegsbröd, numer nästintill standard på lunchkrogar med ambitioner, dels ett kryddbröd som ser nyttigt ut men smakar som sockerkaka med brödkryddor. Båda goda.
Salladsbuffén verkar spännande med Waldorfsallad och rivna morötter med chili. Chimichurridressingen, med persilja, koriander, vinäger och citron är ett oväntat inslag. Det är också den som bäst lyckas hålla spänningen uppe.

P2 säger sig ha en miljötanke med närproducerad mat. Bland varmrätterna har de alltid tre olika att välja på; ”Local” – ekologisk mat från närområdet, ”World Wide” med influenser från hela världen samt ”Chef’s Corner”, där köket flyttar fram positionerna.
Dagens Local, kokt rimmad fläskbog med pepparrotssås och gulbetor lockar inte. Jerkkyckling med majs och kryddris ser godare ut och under Chef’s Corner finns dagens vegetariska, blomkålssoppa med ostpaj. Och blomkålssoppan, vilken höjdare! Den smakar inget annat än ljuvlig rostad blomkål, inte för gräddig, inte för tunn. Vi funderar på om ostpajen verkligen är hemlagad. Men ostfyllningen är god och med gula kantareller på toppen blir det ett trevligt tillbehör.
Tyvärr håller inte jerkkycklingen lika hög nivå. Själva smaken är god, men limeyoghurt till är fantasilöst. Riset, med kryddnejlika, är torrt. Den grillade majsen smakar av pepparkaka från jerkkryddningen.
På P2 möter du en strid ström av människor men lugn och behaglig atmosfär. Chokladmandlar och biscotti till kaffet efteråt höjer betyget och för 97 kronor är det en prisvärd lunchupplevelse.
 

Öppettider: 
mån–fre 11.15–14.00.
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Mygel

Ett gammalt lokstall i ett slitet och blåsigt hamnområde är kanske inte den mest konventionella platsen att öppna en restaurang i.

Krogrecension: Gerege

Sedan övertagandet av klassiska Mongolian Barbecues lokaler på Södra Promenaden 2017 har Gerege varit ett spännande tillskott på Malmös restaurangkarta.

Krogrecension: Sushi Rebellion

I våras skrev vi om faktumet att antalet sushirestauranger som poppade upp i Malmö höll god takt med antalet barn som förlöstes i babyboomen på 40- till 60-talet. Sushi Rebellion var en av dessa, som vi dessutom uppmärksammade i samband med att det blev klart att man skulle slå upp portarna. 

Senaste krogrecensionerna i Malmö

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!