Mygel

Redaktion 09:15 22 Feb 2022

Ett gammalt lokstall i ett slitet och blåsigt hamnområde är kanske inte den mest konventionella platsen att öppna en restaurang i. Men allt sedan Mygel slog upp portarna i december 2020 har folk hittat ut till Frihamnen i Malmö för att äta lunch på vardagarna och brunch på helgerna.

Från utsidan ser den gamla tegelbyggnaden inte mycket ut för världen. I marken syns en gammal tågräls som en gång ledde lok in i byggnaden och man hade knappast kunnat gissa att en restaurangverksamhet bedrivs därinne om man bara passerade förbi. 

På insidan är det gamla lokstallet är sparsamt och luftigt inrett. Lokalen är stor och har högt i tak. Träborden står utspridda på behörigt avstånd från varandra. De gamla träbalkarna i taket tillåts vara framträdande och betonggolvet är slitet. Känslan av att vi befinner oss i ett gammalt lokstall finns verkligen kvar. Trots att vi befinner oss i en gammal industrilokal i ett hamnområde är det ändå en varm och mysig känsla på Mygel.

Vi besöker Mygel under en vardagslunch. Menyn är sydeuropeiskt präglad och framför allt italienskt. På dagens meny står pasta all’arrabiata med buffelmozzarella för 125 kronor eller bruschetta med hokkaidopumpa, fårostkräm, svartkål och kronärtskocka för 135 kronor. Till förrätt, som ingår i priset, får vi en oljig paprikaröra med kikärtor, pinjenötter och bröd. 

Vi beställer in en av varje rätt på menyn. All’arrabiatan är väl tillagad. Tomatsåsen är mild och mjuk i smakerna och man känner en liten hint av olivolja. Pastan är kokt så att den fortfarande har spänst och tuggmotstånd utan att vara för hård. Bruschettan är lite mer smakrik och lite spetsigare i sina smaker, men fortfarande balanserad och varje ingrediens är framträdande. Allt är väldigt gott och det märks att det här är lagat av någon som kan mat.

Den enda invändningen mot Mygel är att det kanske inte är Malmös mest lättillgängliga ställe om man inte har bil. Men om man har vägarna förbi eller befinner sig nära Malmös hamnområde är det verkligen väl värt ett besök.

Adress: 
Lodgatan 3B
Hemsida: 
Öppettider: 
Onsdag-fredag 11:30-14:00, lördag-söndag 10:30-15:00.
Stad: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Mygel

Ett gammalt lokstall i ett slitet och blåsigt hamnområde är kanske inte den mest konventionella platsen att öppna en restaurang i.