Foto: James Holm
Magnus och Magnus är en utpräglad sommarkrog. Och vilken sommarkrog den är. Bakgården, även kallad Backyard, är ett litet paradis under sommarmånaderna.
Här kan man också äta under förkvällen, men oftast är gården platsen för ett enormt party.
Det är ett blandat och mycket festligt klientel man möter. Magnus och Magnus vänner Bliss och Uppåt Framåt har hjälpt till mycket för att skapa ett spännande område runt Magasinsgatan. Unga frisörskoleelever, restaurangpersonal, ex-house-dj:s, indie-folk, brats och alla möjliga exemplar ur den socialantropologiska floran blandas och leker med varandra med ägaren Magnus som ständig lekledare.
Men även maten är fantastisk på Magnus och Magnus. Och vinerna. Och stämningen. Det är svårt att besöka krogen och få en tråkig kväll. Vi har aldrig lyckats.
Det brukar finnas en förrätt som blandar lite olika smaker och tuggmotstånd. Så också i år. Nu handlar det om en liten rätt med anklever, lax och pilgrimsmussla. Det är en underbar trio med dova dofter, och alla med sin unika smak.
Varmrätterna har som vana att erbjuda lite olika smaker och rätter. Bland annat en oxfilé som har gjorts aningen mer tropisk. Det är oftast ett vågspel det där med att blanda in nötter, bananer och ananas i klassisk mat. Magnus och Magnus kör på filé och banan. Det är inte helt lyckat. Men det är också den enda missen. Övriga rätter är väldigt fina. Köket är ett av Göteborgs mer prisvärda. Vinerna ska vi inte prata om. Perfekt utvalda och inte bara bestående av gamla beprövade klassiker utan vinlistan är också kryddad med nya pärlor och tips.Stad:
Lokal: