Västeuropas största houseinrättning ligger på Magasinsgatan. Här har det spelats house sedan 1834. Jag är helt övertygad om det. Det finns spår på skivtallrikarna av kåda och bark. Den förste dj:n kallade sig Dimitrios Sr. Hans barn, Dimitrios Kid, har tagit över i generationer framåt. Det är inget i fel i det. Tvärtom. Det är bra.
Magnus själv och hans förhållande till house har jag ingen aning om. Men det borde naturligtvis rimligen vara gott. En sak jag däremot inte tvivlar på är hans intresse för mat och vin. Maten och vinet på Magnus och Magnus gör mig aldrig besviken. Han borde verkligen få en liten utmärkelse. Nya M3 med vinbås och stor privat köksavdelning är egentligen bara en anledning. Jag själv tycker sådana utsvävningar är något onödiga och vulgära, men jag har förstått att det är populärt.
Nej, då sitter jag helst på Magnus bakgård med en cigarett, djupt försjunken i hans fina meny. Jag älskar Magnus meny. Det finns ständigt ett par rätter som får mitt inre liv att pulsera. Vilka rätter? Well, jag kan faktiskt ärligt säga att Magnus har en av de bästa förrätterna jag smakat, 4 små goda. Den rätten innehåller bland annat tonfisk, bresaola och kycklingrulle. Det är det bästa av fyra världar.
Det finns också ostron, en lysande smörstekt gösfilé med kantareller och en underbar ryggbiff för alla er med god smak. Vinlistan är noga utvald och överraskande. Ni borde alla gå dit.