
Skånegatan 33, tel 16 63 07
En gång per generation sker en uppfinning så snillrik, så fantastisk, så magisk att den får dig att tro på en strålande, glimrande framtid. Denna gången handlar det om fyra jordgubbar på en pinne, utsmyckade med kaviar. Det, och ett glas champagne, är första rätten jag får in när jag besöker Pietro Fioriniellos La Cucina Italiana. Rätten är fantastisk. Lika enkel som genial.
Men jordgubbarna, särskilt vid denna tid, är aldrig någon garanti. Varje dag är verkligen en ny dag på La Cucina Italiana, och lite likt Malmös Bloom bjuds det på rätter baserade på de råvaror som för dagen visat sig vara bäst.
Lika mycket baseras menyn på Pietros nycker i köket. Varje kväll är en ny show helt enkelt. Om det så är hallonbrässerat fasanbröst, hjortfilé med chokladdraperad polenta eller en tryffelravioli lika exakt gjord som din farfars guldkronometer.
Och, till skillnad mot många andra lyxkrogar, så känner man sig lika lätt och nätt efter en avsmakningsmeny som när man kom in genom dörren. Pietro baserar matlagningen på olivolja och sina efterrätter på mjölk istället för grädde. Om gästerna somnar efter ett besök har han misslyckats. Om de däremot går direkt hem och kysser varandra passionerat framför en brasa har han lyckats. Pietro ser nämligen sin restaurang som ett förspel. Och vilket vackert förspel det är.
Öppet mån-lör 17.00-23.00.
Stad:
Lokal: