Det är torsdag och i det gamla garaget i hörnet Nordhemsgatan Andra Långgatan är det näst intill fullt. Men att lösa ett bord verkar inte vara några större problem och vi får snabbt en sittplats en halv trappa upp alldeles intill baren. En placering som snart visar sig vara en av de bättre.
Servicen är utomordentlig och vi har snabbt var sitt glas i handen. Vi inleder kvällen med ett naturvin, i det här fallet en stilla Cava för 85 kronor glaset. Ett toppentips från baren och drycken tar snabbt slut. Till drycken delar vi på en halv ost och en halv charkbricka för 120 kr vardera. Dock smakar några ostar bättre än andra, samma sak gäller charken.
Till varmrätt äter vi var sin halvrätt bestående av en råbiff serverad med lök, parmesankräm samt en variation på betor och pommes för 120 kronor. Samt blomkål i tre kapitel, det vill säga blomkålspure, sotad blomkål och picklad rostad blomkål. Serverad med smörbakad rotselleri, rostade hasselnötter, stjälkselleri, vårlök, fermenterade plommon och ört och chiliolja för 110 kronor. Till maten dricker vi rött, Chartron et Trebuchet Pinot Noir 2014 för 130 kronor glaset.
Vinet är underbart men maten ser tyvärr godare ut än den är. Blomkålsrätten smakar nästan ingenting och råbiffen är god men parmesankrämen känns som ett underligt val och tillför heller inget. Vi lämnar maten för det lilla söta och prövar Tvinkys Tryfflar för 45 kronor samt något som kallas mormors sockerkaka med chokladkräm och rostade hasselnötter för 75 kronor. Pralinerna smakar fint och mormorskakan som sockerkaka uppstekt i smör. Inte äckligt, men inte heller något speciellt. Drycken däremot är något vi sent ska glömma, baren rekommenderar en kaffemartini och trots viss skepsis bestämmer vi oss för att pröva. Något som visar sig vara ett klokt beslut. För Tvinky kan utan tvekan sin dryck, faktum är att kaffemartinin var något av det godaste jag druckit. Således tycker jag att man ska gå hit, sätta sig när baren, byta ett par ord med bartendern och be hen lotsa dig genom dryckesutbudet i lugn och ro.
Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 05, 2017.