Foto: Thomas Wal

Krogrecension: Más taste of Peru

Redaktion 15:11 10 Oct 2017

Más lovar en upptäcksresa med smaker och rytmer, tyvärr känns de inte riktigt av. 

När jag sätter mig på vagnen till Grönsakstorget har mitt sällskap redan hunnit skicka iväg tre meddelande med frågan om vart jag håller hus. Med andan i halsen ramlar jag in på Más och in i en rosa värld. 

Más slog upp portarna i slutet av sommaren som en storebror till restaurangen och foodtrucken Ceviche taste of Peru. Fokuset ligger även här på ceviche, men här finns även andra peruanska rätter att utforska. Dessutom kan du svalka dig med en dryck från deras egen bar med importerad pisco.

Mitt entourage sitter redan nedslaget vid ett bord med marmorplattor och tillhörande rosa stolar. Den mesta delen av lokalen består av en bar, där även maten förbereds. Efter en snabb blick på menyn bestämmer vi oss för sex små-och mellanrätter. Eftersom vi är på ett av få ställen som serverar pisco får det blir en pisco sour med.  

Restaurangen utlovar en upptäcktsresa med sydamerikanska rytmer och ett modigt kök. Rytmerna känns av trots att västkustens läckerhet blåmusslan serveras bland olika potatissorter och salsor. Det modiga vet jag inte riktigt var det håller hus. Rätterna i sig är goda men bristen på variation är påtaglig – den mesta av maten är upplagd på ett täcke av grönsallad och har en smak av lime och koriander. Med drygt två månader i ryggen märks det att rutinerna inte riktigt sitter där de ska och vi får till exempel be om vatten flera gånger. Däremot ska de ha en guldstjärna i kanten för matens fina uppläggning som är något utöver det vanliga. 

Adress: 
Västra hamngatan 24–26
Telefon: 
031 – 18 80 90
Hemsida: 
Öppettider: 
Mån–tor 15–23, fre 15–01, lör 12–01.
Stad: 
Lokal: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 09, 2017.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!