Fiskekrogen

13:12 28 Apr 2010

Vi tror så lätt att det är i Göteborg man får den bästa fisk- och skaldjursupplevelsen. Men detta rykte gör också att många kockar slappnar av och inte erbjuder sitt yttersta.

Senaste åren har vi ätit bättre och roligare skaldjur i Galicien och San Sebastian. Det är inte ofta man får en riktigt omvälvande fiskupplevelse i Göteborg längre. När det händer, inser man att det absolut mest njutbara och dekadenta en människa kan göra är att bjuda sig själv på lite mat och dryck i hemstaden. Fiskekrogen är ett sådant ställe.
Pampigt är en underdrift när man talar om Fiskekrogen. Vita dukar och kristall dekorerat med ostron, champagne och levande ljus.  Fiskekrogen är en klassisk… fiskekrog. Förvänta dig inte minimalistisk konst på väggarna till en fond av Starck-möbler eller Eames-stolar. Det här är by the book. Som det ska vara med andra ord.
Matmässigt är den vackra skaldjurs-tallriken att rekommendera. Uppbyggd som en bröllopstårta finner man olika våningar av delikatesser som musslor, ostron, havskräftor, räkor och hummer. Små skålar med romsås, aioli och citronklyftor finns till förfogande på varje etapp.
Råvarorna på Fiskekrogen är utsökta, utförandet är klassiskt, ibland kan man dock önska att rätterna var mer fantasifulla och, ursäkta uttrycket, modernt utförda. Men detta är nog aldrig något som kommer att slå igenom i Göteborg. På gott och ont.

 

Öppettider: 
Öppet: mån–lör 17–sent och sön 16–sent.
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Spice Room

På restaurangtäta Magasinsgatan har gänget bakom den lilla kedjan Masala Kitchen öppnat nytt.

Krogrecension: Human

Den gamla sportbaren på Risåsgatan är totalt utblåst och ett minne blott. Nu har Årets Kockvinnaren Martin Moses och hans krögarkollegor tagit över.