Kan man klandra en pilgrimsmussla? Naturligtvis kan man det.
Pilgrimsmusslor är som tjejer. Kan te sig som små oskyldiga varelser, men besitter kraft att få dig att börja gråta. Mitt förhållande till Fiskekrogens pilgrimsmusslor har totalt knäckt mig. Jag trodde det skulle vara pilgrimsmusslan och jag. Detta var tills den lilla slampan började hångla runt med en avokado. En svintrist, vattnig avokado. Hemskt, eller hur? Den kombinationen som i generösa termer kan beskrivas som en "fräsch" förrätt spolierar nästan hela restaurangbesöket. Det som räddar vår middag är en aptitretare, liten men riktigt jävla fin, bestående av cheese cake och enorma laxromskulor. Tänk dagen den finns att beställa som förrätt. Det är dagen då en viss pilgrimssköka kommer bli varse kärlekens brännande baksida.
Annars är allt som vanligt på Fiskekrogen. Urvalet av färsk fisk och kräftdjur är skrämmande perfekt. Min favorit, den jättestora lyxbrickan med hummer, musslor, ostron, havskräftor och räkor, är en fullständig njutning. Ständigt. Alltid. För evigt. Förutom den lilla svintråkiga rödsåsen som jag inte ens vill veta namnet på. Nä, använd händerna, klä av varenda havskräfta naken och bada dem i aoli, aoli, aoli. Kan man injicera aoli? Ja, det kan man.
Det finns inget som sätter igång metabolismen som att starta dagen med en gåslever. Det kan man idag inte göra på fiskekrogen. Den gyllene triangeln består, i mitt medvetande, av hummer, gåslever och champagne, och må de aldrig skiljas åt. Här haltar Fiskekrogen en aning. Fiskekrogen har utmärkt vinlista, skickliga kockar och en fantastisk atmosfär som får mig att glömma hamnområdet för en stund, så varför inte göra upplevelsen fulländad? Well, kalvbrässen och en kraftig marulk för oss några få steg närmare himlen, men stegen når inte ända upp. Öppet: mån-fre 11.30- 14.00, 17.30-23.00, lör 13.00-23.00.