Fiskekrogen

17:03 25 Apr 2005
Kan man klandra en pilgrimsmussla? Naturligtvis kan man det. Pilgrimsmusslor är som tjejer. Kan te sig som små oskyldiga varelser, men besitter kraft att få dig att börja gråta. Mitt förhållande till Fiskekrogens pilgrimsmusslor har totalt knäckt mig. Jag trodde det skulle vara pilgrimsmusslan och jag. Detta var tills den lilla slampan började hångla runt med en avokado. En svintrist, vattnig avokado. Hemskt, eller hur? Den kombinationen som i generösa termer kan beskrivas som en "fräsch" förrätt spolierar nästan hela restaurangbesöket. Det som räddar vår middag är en aptitretare, liten men riktigt jävla fin, bestående av cheese cake och enorma laxromskulor. Tänk dagen den finns att beställa som förrätt. Det är dagen då en viss pilgrimssköka kommer bli varse kärlekens brännande baksida. Annars är allt som vanligt på Fiskekrogen. Urvalet av färsk fisk och kräftdjur är skrämmande perfekt. Min favorit, den jättestora lyxbrickan med hummer, musslor, ostron, havskräftor och räkor, är en fullständig njutning. Ständigt. Alltid. För evigt. Förutom den lilla svintråkiga rödsåsen som jag inte ens vill veta namnet på. Nä, använd händerna, klä av varenda havskräfta naken och bada dem i aoli, aoli, aoli. Kan man injicera aoli? Ja, det kan man. Det finns inget som sätter igång metabolismen som att starta dagen med en gåslever. Det kan man idag inte göra på fiskekrogen. Den gyllene triangeln består, i mitt medvetande, av hummer, gåslever och champagne, och må de aldrig skiljas åt. Här haltar Fiskekrogen en aning. Fiskekrogen har utmärkt vinlista, skickliga kockar och en fantastisk atmosfär som får mig att glömma hamnområdet för en stund, så varför inte göra upplevelsen fulländad? Well, kalvbrässen och en kraftig marulk för oss några få steg närmare himlen, men stegen når inte ända upp. Öppet: mån-fre 11.30- 14.00, 17.30-23.00, lör 13.00-23.00.
Stad: 
Lokal: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.

Senaste krogrecensionerna i Göteborg

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!