BASTARD

Redaktion 15:50 24 Aug 2010


Foto:  Christian Andersson

Det räcker med ett andetag i restaurangen för att förstå att de här ger de långt mer än de måste. Kunskap, entusiasm, driv. Det ligger tungt i luften.

Bastard gjorde succé inomhus med öppet kök, fransk takhöjd och robusta rätter och serverade gärna delar av djur som grisfötter och torskhuvuden. Sedan dess har de bara blivit bättre. De har tagit itu med barnsjukdomar såsom att ofta ha slut på rätter, och öppnat stadens mysigaste innergård med lummig grönska, lång bar och äkta vedugn. Bastard är inte en hype, restaurangen är värd varje gäst. Alla verkar trivas i den personliga atmosfär som har skapats här, vilket ger en härlig blandning av gäster.
Killarna som serverar, för det verkar bara vara killar, har synts på flera andra restauranger tidigare och kan sin sak. Kanske slår de sig ner vid ditt bord och går igenom menyn som ändras från dag till dag och blandar svenska termer med ord från spanskan, italienskan och franskan. Vi faller pladask för pimientos som ligger gröna, skrynkliga och sotiga i en panna, makalöst god burrata med krämig bottarga, tomatsåsen på pizzan som slår mången bagare på fingrarna och Bastardplankan med kallskuret där ankriletten regerar. Kockarna visar sig vara lika suveräna på att tillaga fisk som kött. Abborren har fått en tydlig smak av vedugnen och serveras med ljumma grönsaker som leker med ögat lika mycket som med tungan. Det enda man blir förbannad över är att utrymmet i magen är för litet för allt på menyn.
Det gläder oss att Bastard går hela vägen och även ägnar desserterna omtanke. Någon i köket älskar att skapa sötsaker och vi blir lyckliga av de varma krusbären, rabarbern och de där kaksmulorna som snart personifierar Bastards efterrätter. Till och med kaffet ger oss ett nöjt leende. Vi älskar de enkla och tvärtydliga smaker som Bastard visar upp, en inspirerande vinlista, att de fortsätter att utvecklas med årstiderna, gästerna och sin egen kreativitet utan att tumma på sin profil. Boka bord!

 

Öppettider: 
mån–fre 11.30–22.00, lör 15.00–22.30 och sön 15–21.
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Bistro de Paris 



Det slår det mig ibland att jag besöker det franska köket för sällan. Köket som brukar vara ett säkert kort med sin bœuf bourguignon som värmer i vinterkylan.

Centralhallens food court

 

”Vi öppnar havets skafferi varje dag” står det vid skaldjursdisken på Johan P. Tvärs över gången öppnar gästerna på Rönneholms Café sina inplastade skinkmackor. Man blandar högt och lågt på Malmö Centralstations nyöppnade food court-koncept Central-hallen – frågan är om det inte spretar lite väl mycket?

Operagrillen


Foto: Christian Andersson

Det finns en anledning att längta efter höstkyla och piskregn i horisontellt läge, förutom att vi slipper alla svarta svulstiga rottingsoffor – Operagrillens sommarmeny. Restaurangen har lagt till med en lättsam grillmeny som förmodligen ska passa ett spontant stopp en vardagskväll på uteserveringen.

Senaste krogrecensionerna i Malmö

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!