Frukostklubben

Redaktion 15:17 25 Jan 2013

Frukostklubben är en av 18 restauranger och kaféer på nyöppnade Emporia. Inriktningen är stadiga engelska frukostar, hamburgare och amerikanska pannkakor under devisen: ”We don’t serve fast food. We serve fresh food fast”.
Restaurangtorget är ett myller av barn och vuxna, jackor och shoppingpåsar. Bås blandas med fristående bord. Backar till glasflaskor står utplacerade i gångarna. Torget hade tjänat på att delas upp på något sätt, med väggar, skärmar, vad som helst. Det är inte särskilt trivsamt, mest rörigt. Men Frukostklubben har åtminstone tilldelats en lugnare hörna.

Flera av rätterna på menyn finns inte, till exempel har de inte någon ”All Day Breakfast”. Stället är nytt och då kan man ha överseende med en del stök, men heter man Frukostklubben och inte serverar frukost, blir vi lite störda. Men ölutbudet förvånar, du hittar Brooklyn Lager, Corona, Kronenbourg, Staropramen med flera. Dock ser vi ingen som dricker öl, och då är det ändå fredagkväll.
Vi beställer in baconburgare på högrev med cheddarost, karamelliserad lök och diverse såser, och burriton med köttfärs, kidneybönor, salsa och guacamole. Jämfört med att äta hamburgare på en snabbmatskedja är mervärdet här ändå stort. Köttet är okej saftigt, baconet kraftigt och såserna goda. Dessutom kan du ju dricka en öl till.


Burriton är däremot fadd i smaken, vi kan inte riktigt bena ut vad som är fel. Färsen ser ut som hackade bitar av en färdigburgare. Och hade inte guacamolen varit grön hade vi inte förstått vad det var, närvaron av avokado är nästintill obefintlig. Salsan är torr och vattnig på samma gång.
Och här är problemet med Frukostklubben. Menyn, och ordvalen, känns överambitiösa och överensstämmer inte med maten eller känslan stället förmedlar. Ett exempel är pannkakorna med färska bär, som inte alls är färska utan frysta och tinade. Varför inte bara skriva ”bär” rätt och slätt? Det är onödigt att ha en meny som skapar andra förväntningar än vad restaurangen kan leverera.
Frukostklubben serverar snabbt, men lyckas inte vara så fräsch. Tagga ner ambitionerna i menyn, dämpa belysningen och rulla ut ett par dämpande mattor så kan det bli ett rätt trevligt alternativ efter shoppingrundan.

 

Öppettider: 
mån–sön 10–20, tel 040-13 21 29.
Stad: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Senaste krogrecensionerna i Malmö

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!